Wie is of zijn betrokken bij schietincident aan de Biezenknoppen?

In de vroege ochtend van 24 januari 2018 is aan de Biezenknoppen in Zwolle geschoten met een wapen. Omwonenden hoorden om 02.45 uur harde knallen. Een paar mensen die snel naar buiten keken zagen nog een donkere auto, waarschijnlijk een Volkswagen Polo, wegscheuren.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schietincident

Wanneer de gealarmeerde politie komt kijken blijkt dat er inderdaad op straat geschoten moet zijn: er worden in twee auto’s kogelinslagen gevonden. Door oplettende politieagenten wordt al later die ochtend een verdachte aangehouden, een dag later meldt zich nog een tweede verdachte zelf bij de politie. Het zijn twee mannen van 22 en 27 uit Zwolle. Zij zitten nog vast. En begin maart werden ook nog een 35-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten, maar blijven verdachte in het onderzoek. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Betrokkenen bij schietincident niet gemeld

Maar tot nu toe heeft zich niemand gemeld die zegt die avond in Zwolle beschoten te zijn, terwijl de politie allerlei aanwijzingen heeft dat er niet zo maar is geschoten, maar dat het om een ruzie tussen meerdere mensen ging.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is of zijn het slachtoffer van het schietincident?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk gewonde personen

De politie weet ook niet of er iemand gewond is geraakt. Er is navraag in ziekenhuizen in de omgeving gedaan, maar daarmee is ze niet verder gekomen. Dat kan betekenen dat de slachtoffers niet zijn geraakt, of dat ze buiten de regio Zwolle zijn behandeld, waarschijnlijk zonder te vertellen wat er nou precies is gebeurd. De politie wil achterhalen waarom er nou is geschoten en op wie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is getuige geweest van het schietincident?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over het motief van dit schietincident? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar