Winkeldieven aan de haal met dure Apple-laptops

Drie dieven leken duidelijk een taakverdeling te hebben afgesproken toen ze op 3 oktober 2023 een Amac-filiaal in Doetinchem bezochten. Terwijl één van hen de aanwezige medewerker aan de praat hield, kozen de anderen ieder een MacBook uit. Die rukten ze tegelijk los, waarna het drietal met beide laptops de winkel uit rende.

Het heeft overigens – althans wat gebruik betreft – weinig zin dit soort apparaten te stelen, aangezien ze intern beveiligd zijn. De laptops zijn geregistreerd en worden op afstand geblokkeerd. Dat neemt niet weg dat de daders de MacBooks mogelijk hebben verkocht of dat ten minste hebben geprobeerd. Ook is niet uit te sluiten dat ze onderdelen ervan hebben verhandeld.

Help de politie

  • Wie herkent een of meer van de verdachten? Ze spraken onderling een buitenlandse taal; hierin werden Duitse woorden herkend. De man die de medewerker aan de praat hield, deed dat in gebrekkig Engels.
  • Wie heeft mogelijk de buit aangeboden gezien? Het gaat om twee gloednieuwe MacBooks Pro; een 14-inch en een 16-inch model met ieder 512 GB opslagruimte. De gezamenlijke winkelwaarde bedraagt bijna 5.500 euro.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar