Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Woninginbraak bij jong gezin in de Waterstraat

Een van de daders heeft mogelijk als naam of bijnaam ‘Mano’

update

U gaf 18 reacties door met nuttige tips, zo heeft ook de vrouw die kort voor de inbraak een pakketje wilde afgeven zich na de uitzending gemeld. Maar extra tips over de dader die misschien wel ‘Mano’ wordt genoemd en mogelijk ook uit Den Haag komt, blijven erg welkom.

Op vrijdagavond 9 september 2016 breken twee jonge inbrekers in bij een huis in de Waterstraat in Nijmegen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Jong gezin

Vanwege de grondige verbouwing van hun eigen huis trekt een jong gezin voor een aantal maanden in bij de ouders van de man in Nijmegen. 

September 2016

In september vieren de ouders van de man vakantie in Turkije en zijn dus niet thuis. Op vrijdagavond 9 september hebben de man en vrouw ‘s avonds inkopen gedaan bij Ikea en daarna hun zoontje van 6 jaar opgehaald bij zijn andere opa en oma. Tegen 23.00 uur zijn ze weer terug op hun tijdelijke adres in de Waterstraat. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbrekers

De man hoort bij binnenkomst geluiden op de eerste etage en hoort dat er in het Turks wordt gepraat maar ook door iemand met een Marokkaans accent. Hij loopt naar boven maar bovenaan de trap wordt hij door twee inbrekers in zijn gezicht geslagen. Vervolgens rennen de daders langs hem heen naar beneden. Zijn vrouw en zoontje zien alles gebeuren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Keuken

Beide daders rennen de keuken in. De man komt ze achterna en ze vechten met z’n drieën in de keuken. Dan opent een van de inbrekers de keukendeur en rent de tuin in, over een hoge muur en is weg. De andere dader wil via de voordeur vluchten en duwt daarbij de hoogzwangere vrouw omver.  

Overmeesterd

Buiten rent hij tegen het tuinhek aan en valt op zijn buik. De man rent naar hem toe, gaat op hem zitten en weet hem te overmeesteren. De vrouw en het jongetje roepen buiten om hulp. Er komen buurtbewoners helpen en al snel arriveert ook de politie en wordt de dader meegenomen naar het politiebureau.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verwondingen

De man heeft onder andere blijvend oogletsel opgelopen. Bij de vrouw ging van spanning meteen haar kaak op slot en zij kreeg veel last van harde buiken. Gelukkig is inmiddels een gezonde tweede zoon geboren. Het 6-jarige zoontje slaapt slecht sinds de woninginbraak. Hij gaat naar een kinderpsycholoog om te verwerken wat hij gezien heeft. 

Aanhouding

De inbreker die is aangehouden is een 20-jarige inwoner uit Den Haag en hij zit nog steeds vast. Alleen weigert hij te praten en wil de politie via tips de andere inbreker op het spoor komen. Het is goed mogelijk dat deze tweede inbreker net als de aangehouden verdachte ook uit Den Haag komt. Vraag is wel waarom ze dan helemaal in Nijmegen inbreken bij een huis waar eigenlijk niets te halen viel. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gevluchte inbreker

De gevluchte inbreker heeft een lichtgetinte huidskleur en een Marokkaans uiterlijk. Het slachtoffer, is zelf Turks, en hoorde hem ‘abi abi’ zeggen tegen de andere inbreker. Abi betekent ‘broer’ in het Turks, maar volgens het slachtoffer sprak hij dit uit met een Marokkaans accent. Verder is hij ongeveer 19/20 jaar oud en ongeveer 1.80 m lang. Hij is smal gebouwd en had ook een lang en smal gezicht, met kort opgeschoren haar. Hij droeg die vrijdagavond een zwarte hoodie met capuchon en een zwarte broek. In de afgelopen maanden is in het onderzoek de naam ’Mano’ opgedoken, mogelijk is dit zijn naam of bijnaam of zegt het iemand iets.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de gevluchte inbreker is of heeft de twee daar in de buurt gezien? Hij wordt dus mogelijk ‘Mano’ genoemd of heeft de twee daar in de buurt gezien.

Getuigenoproep: twee jonge, blanke vrouwen

Toen het slachtoffer de inbreker in bedwang hield in de tuin, liepen er twee jonge blanke vrouwen van rond de 20 jaar langs. Ze riepen dat hij hem los moest laten en zijn weggegaan voordat de politie kwam. Waarschijnlijk is dat zij de situatie op dat moment anders inschatten en de politie wil ze graag spreken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn die twee jonge, blanke vrouwen?

Getuigenoproep: vrouw met hoofddoek en pakketje

Ook een vrouw met een hoofddoek en met een pakketje bij zich. Zij heeft die avond rond 21.45 uur bij het huis in de Waterstraat aangebeld en op het raam geklopt. Zij kwam met de auto en daar zat nog iemand achter het stuur, het was ongeveer een uur voordat het gezin thuiskwam. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is die vrouw met een hoofddoek die aanbelde met een pakketje bij zich? 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar