Woningoverval aan de Duizeldonksestraat

Daders hebben mogelijk meer overvallen op hun geweten

Op dinsdag 28 maart 2017 overvielen drie mannen een 69-jarige vrouw in haar huis aan de Duizeldonksestraat in Helmond. Het heeft er alle schijn van dat de daders uit de omgeving komen en dat ze meer van dit soort misdrijven hebben gepleegd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Drie mannen

Het vrijstaande huis van het slachtoffer staat aan de rand van bedrijventerrein Hoogeind. De vrouw woont daar met haar man, maar die is al naar zijn werk vertrokken wanneer rond 09.00 uur drie onbekende mannen bij het huis aankomen. Wel is de huishoudelijke hulp van het echtpaar aanwezig.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vastgebonden

De drie mannen sluipen het huis binnen en treffen in de keuken de bewoonster. Voordat ze van de schrik bekomen is, hebben de daders haar al aan een stoel vastgebonden. Wanneer ze de huishoudelijke hulp ontwaren, wordt zij er aan de haren bijgetrokken en ook vastgebonden.

Kluis en sleutel

Dan blijkt dat de daders opvallend goed geïnformeerd zijn: ze gaan rechtstreeks naar de goed verstopte kluis van de bewoners. Op een andere plek in huis hebben ze al even snel ook de bijbehorende sleutel te pakken. Minuten nadat ze aankwamen, zijn de daders er met de inhoud van de kluis vandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kinderstoeltje

De overvallers zijn, zowel op de heen- als op de terugweg, op het bedrijventerrein gefilmd. Wat opvalt is dat terwijl één van hen loopt, de andere twee op de fiets zijn. Het feit dat één van de twee fietsen een kinderstoeltje achterop heeft, brengt hopelijk iemand op een idee over de betreffende dader.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de één of meer van de drie daders. Herkent u hen misschien op de bewakingsbeelden of heeft u over de overval horen spreken?

Twee van de daders zijn fors gebouwd en worden tussen 20 en 30 jaar oud geschat. In elk geval één van hen heeft blauwe ogen. De derde dader is een stuk tengerder, vermoedelijk ouder dan 40 jaar, is blank en heeft een getekend gezicht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Onderdeel van de buit was een gouden tientje met daarop een afbeelding van koning Willem III. Daarnaast is er een herkenbare aansteker meegenomen van het merk Dupont uit Parijs.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft het getoonde gouden tientje of de Dupont-aansteker gezien sinds 28 maart 2017? Wellicht zijn die ergens te koop aangeboden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meerdere overvallen

Niet alleen is het aannemelijk dat de daders uit de omgeving komen, het is ook mogelijk dat zij meerdere overvallen hebben gepleegd. Zo werd op 4 april een huis overvallen aan de Maaslaan, hemelsbreed zo’n anderhalve kilometer van de Duizeldonksestraat. Ook daar slopen de daders naar binnen terwijl er een bewoner thuis was en ook daar kwamen ze specifiek voor de aanwezige kluis.

Bij de overval aan de Maaslaan hadden de daders mogelijk de beschikking over een auto. Een getuige heeft daar drie mannen zien rennen naar een grijze Volkswagen Passat met panoramadak; dat zouden de daders kunnen zijn.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar