Woonwijk opgeschrikt door ontplofte handgranaten

Beloning € 10.000

Bewoners aan de Hanselaarmate schrokken dinsdagochtend 26 februari wakker van twee exploderende handgranaten. De granaatkogeltjes zijn meters verderop nog ingeslagen in auto’s en woonhuizen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Eén van de bewoners is werkzaam bij een café dat eerder het doelwit was van een aanslag. De politie onderzoekt of er een link is tussen beide incidenten.

Harde knallen

Rond 04.30 uur hoorden omwonenden harde knallen. In eerste instantie werd gedacht aan heel zwaar vuurwerk, maar al snel bleek het een stuk ernstiger. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen gezocht

De politie wil met spoed mensen spreken die iets gezien of gehoord hebben van het incident op dinsdag 26 februari. Heeft u iets verdachts in de omgeving gezien? Of mogelijk al enkele dagen eerder? Neem contact op met de politie! Ook mensen die meer weten over de mogelijke achtergrond of de link naar de aanslag bij het café, wil de politie graag spreken. 

Camerabeelden

Woont u in de omgeving van de Hanselaarmate en beschikt u over camerabeelden van deze nacht? Stel uw beelden ter beschikking en help het onderzoek verder! 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar