Diefstallen in hotels

  • Den Haag
  • Update 

Laptops, telefoons en tassen ontvreemd

Update

Sinds onze uitzending van 18 april 2017 zijn er 8 reacties binnengekomen. De daders zouden ook in andere hotels in het land gezien zijn. Er is een naam genoemd, daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

In november en december 2016 vond er een reeks diefstallen plaats die vermoedelijk het werk is van een bende. De daders loeren geduldig op hun kans en slaan wanneer die zich voordoet in een mum van tijd toe.

117191_dnhg_2luikbreuk.jpg
Laptoptas

Bij het Van der Valkhotel in Breukelen laat in de eetzaal een gast even haar laptoptas onbeheerd achter om bij het buffet wat te eten te halen. Een brutale dief neemt de tas mee en beent met een kompaan naar buiten. In de tas: een laptop, een telefoon, sleutels en contant geld.

117191_dnhg_3luikhiltonrdam.jpg
Drietal

Al even brutaal gaat het er aan toe in het Hilton-hotel in Rotterdam. Twee vrouwen verkennen de situatie en als ze hun slachtoffer hebben uitgekozen, gaat één van hen met een mannelijke verdachte aan de slag. Ze gaan op een plek naast het slachtoffer zitten en halen met een paar vlugge bewegingen de zakken leeg van de jas die hij op een stoel had gelegd.

117191_dnhg_3luikintell.jpg

Hetzelfde drietal is diezelfde dag ook actief in de lobby van het Rotterdamse Intell-hotel. Van iemand die nietsvermoedend met een receptionist staat te praten, stelen ze een jas en een laptop.

117191_dnhg_dadalkmaar2.jpg
Verdwenen

Alkmaar dan, in het Amrath-hotel. Daar loopt een vrouw even naar het ontbijtbuffet en als ze terug bij haar tafel komt, is haar tas verdwenen. Twee mannen zijn hier aan het werk. De één verkent de situatie, schakelt zijn handlanger in die de tas steelt en samen lopen ze naar buiten.

117191_dnhg_dadhiltondenhaag1.jpg
Rugtas

Vanuit Den Haag, tenslotte, hebben we uit het Hilton-hotel beelden van een man met een rugtas. Op de foto heeft hij zijn jas nog aan, maar bij het naar buiten gaan droeg hij die voor zich uit – met eronder vermoedelijk een laptop die hij zojuist had gestolen van iemand die aan het ontbijt zat.

  • Wie (her)kent één of meerdere verdachten op de bewakingsbeelden?

  • Bent u zelf slachtoffer geweest van een soortgelijke diefstal, maar had u dit nog niet gemeld? Doet u dat dan s.v.p. alsnog.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Den Haag

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.