Oplichter maakt peperdure Range Rover buit

  • Schiphol

Een oplichter die zich voordeed als medewerker van een ‘valet parking’-bedrijf heeft een auto van zo’n honderdduizend euro weten buit te maken. Het slachtoffer had de parkeerservice online geregeld, zoals hij vaker deed, maar één ding week af van wat hij gewend was: de zogenaamde medewerker belde hem op om een plek af te spreken.

Het ging om ‘valet parking’ op Schiphol; bedoeld om klanten het ongemak van parkeren uit handen te nemen. Vóór een vliegreis geef je je auto en sleutel mee aan een medewerker en bij terugkomst krijg je beide terug. Toen het slachtoffer na negen dagen weer op Schiphol stond, was zijn auto echter nergens te bekennen.

Wie herkent de verdachte?

De man die u hieronder ziet is degene die zich op 17 oktober 2023 uitgaf voor medewerker van de parkeerservice. Het betreffende bedrijf, waar het slachtoffer al jaren klant is, kent de man op de foto’s niet en werkt mee aan het onderzoek.

242030_schiphol_3lk_.jpg
Meld het a.u.b. als u weet wie deze man is

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte via buslijn 300 naar de afgesproken locatie bij Schiphol kwam. Mogelijk zegt dat iemand iets.

Range Rover Sport

Met zijn doortrapte truc maakte de oplichter een kostbare Land Rover buit: een Range Rover Sport P400e HSE uit 2021. Het oorspronkelijke kenteken is K-688-TR, maar het is goed mogelijk dat er nu vervalste kentekenplaten op zitten of dat de auto niet meer in Nederland is.
Met de Range Rover is na die 17e oktober nog veelvuldig in de omgeving van Hoofddorp rondgereden, bleek uit GPS-informatie van het ingebouwde trackingsysteem. Dat systeem werd na een aantal dagen uitgeschakeld.

242030_schiphol_SGrangerover4.jpg
Soortgelijke auto en oorspronkelijk kenteken
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de man op de foto’s?
  • Wie weet waar de gestolen auto nu kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schiphol

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.