Twee overvallers gaan er vandoor met kerstomzet van Blokker

  • Den Haag
  • Update 

Op woensdag 27 december 2017 is de assistent-bedrijfsleider van een filiaal van Blokker aan het Spui in Den Haag slachtoffer geworden van een overval.

Update

Na onze uitzending kreeg de politie 11 tips. Over de kleren weet de politie nu genoeg, dank, wie weet er nu meer over de mannen zelf?

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

blokkertje_achterkant.jpg
Extra vroeg begonnen

De assistent-bedrijfsleider, een man van 23, gaat die woensdagochtend al om 06.20 uur richting zijn werk. In de buurt van de ingang ziet hij twee voor hem onbekende mannen. Ook al moet de assistent-bedrijfsleider normaal gesproken wachten tot zijn collega er is: omdat het regent die ochtend is hij toch vast naar binnen gegaan. Eenmaal binnen hoort hij om 06.30 uur de bel. 

blokkertje_daders2.jpg
Overval

Maar in plaats van zijn collega zijn het de twee mannen die kort daarvoor al buiten stonden. Met veel geweld duwen ze de assistent het kantoor in en dwingen hem geld uit de kluis te halen. De ene man is duidelijk een stuk dikker en langer dan de ander. In het kantoortje is te zien dat hij iets roods of oranjes onder zijn jas draagt. Die andere dader is slank en op zijn kleding, op zijn borst en broekzakken zijn witte logo’s te zien. Het leek alsof allebei de mannen goed Nederlands spraken.

blokkertje_dad1rood.jpg
Mishandeling

De inhoud van de kluis - een deel van de kerstopbrengst, een aanzienlijke geldbedrag - stoppen ze in een tas van Lidl die ze zelf al hadden meegenomen. En na nog een laatste check in het kantoortje, gaan ze na een paar minuten de regen weer in. Op de beelden is het niet te zien, maar de assistent-bedrijfsleider is meegesleurd het toilet in en daar is hij een paar keer hard met zijn hoofd tegen de wastafel geslagen. Hij was zelfs even buiten bewustzijn.

blokkertje_sv-molstraat1.jpg
Chinese buurt

Omdat de daders op een paar plaatsen in het centrum van Den Haag zijn gefilmd, kon de politie voor een deel nagaan waar ze vandaan zijn gekomen. Dat was uit de richting van de Nieuwe Molstraat, dat is bij de Chinese buurt in Den Haag. En ook na de overval zijn ze weer die kant op gegaan. De politie wil graag met iedereen spreken die de twee mannen heeft gezien die ochtend van derde kerstdag.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Spui

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.