Vrouw en man overvallen bewoner seniorencomplex

  • Amsterdam

Twee personen overvielen op 3 november 2019 een 66-jarige man in Amsterdam-Zuidoost. Terwijl één van hen het slachtoffer in bedwang hield, doorzocht de andere de woning.

Update

Sinds de uitzending zijn er enkele reacties binnengekomen. Meer informatie over deze zaak blijft welkom.

Het tweetal, een man en een vrouw, is op bewakingsbeelden vastgelegd. Geef het alstublieft door als u vermoedt wie zij zijn en/of waar zij verblijven.

Spionnetje

202336_amsterdam_regio1.jpg
Garstkamp in Amsterdam-Zuidoost

Extra wrang voor de 66-jarige bewoner is dat hij juist op zijn hoede was. Toen er werd aangebeld terwijl hij niemand verwachtte, wilde hij eigenlijk niet opendoen. Maar omdat hij een vrouwenstem hoorde en door het spionnetje inderdaad een vrouw zag staan, vertrouwde hij de situatie alsnog en deed hij de deur open.
Direct kwam van achter de vrouw een man naar binnen. Hij werkte het slachtoffer naar de grond en hield hem daar in bedwang. Daarbij hield hij ook zijn hand over de mond van het slachtoffer. De vrouw doorzocht ondertussen de woning.

Seniorenwoning

Helaas heeft de vrouw het spaargeld van meneer gevonden. Daarmee is het tweetal via een raam naar buiten gegaan. Het appartement van het slachtoffer is een benedenwoning in Garstkamp, een wooncomplex voor senioren.

Kenmerken daders

De man heeft volgens het slachtoffer een lichtgetinte huidskleur. Op de camerabeelden is te zien dat zijn linkervoet wat naar binnen staat en de man met zijn been trekt.
De vrouw is slank en leek erg jong. Het slachtoffer schat haar begin 20 en vond dat ze meisjesachtig klonk.

202336_amsterdam_daders2.jpg
Verdachten van woningoverval Garstkamp
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie heeft informatie over het tweetal op de bewakingsbeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Garstkamp

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER