18-jarige man neergestoken na stapavond

Een 18-jarige inwoner van Lelystad werd zaterdagnacht 31 augustus 2019 na het uitgaan neergestoken. Het incident gebeurde iets voor 02.00 uur op het Horecapleintje aan De Stelling.

Het slachtoffer werd in zijn borst gestoken, maar gelukkig werden zijn longen net niet geraakt. Na de aanval kon hij een steegje inrennen, maar raakte daar in paniek omdat hij moeilijk kon ademen.

Uitgescholden

Gedurende het steekincident was het slachtoffer in gezelschap van zijn broer en een vriend. Ze waren net onderweg naar huis, toen achter hen ineens een groepje mensen liep.
Volgens het slachtoffer werd er vanuit de groep naar hen gescholden. Om verhaal te halen, liepen ze terug richting de groep. Dit leidde ter hoogte van snackbar De Oude Nelis tot een confrontatie waarbij de 18-jarige jongen is neergestoken.

Groepje mensen

De dader liep tussen meerdere mensen, zowel mannen als vrouwen. Het is onduidelijk of dit een vriendengroep was of dat er toevallig veel mensen bij elkaar liepen.
Inmiddels heeft de politie een aantal van hen gesproken, maar de dader is nog spoorloos en de politie wil graag in contact komen met álle getuigen.

Signalement dader

De dader is vermoedelijk een donkergetinte jongen. Hij werd begin 20 jaar oud geschat, is zo’n 1.85 meter lang en heeft zwart kroeshaar. Die nacht droeg hij waarschijnlijk een witte trui met lange mouwen en een zwarte opdruk.

Wie weet wie de dader is?

Meld het a.u.b. ook als u iets van het steekincident hebt gezien, maar daarover nog niet met de politie heeft gesproken. Ieder detail kan van belang zijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar