88-jarige slachtoffer van woningoverval

Een meneer van toen 88 jaar oud werd op 20 december 2023 overvallen in zijn woning in het buitengebied tussen Almelo en Wierden. Ontzettend verdrietig, omdat het slachtoffer meer dan genoeg aan zijn hoofd had: zijn echtgenote was ernstig ziek en verbleef al langere tijd in een verzorgingshuis.

Mevrouw is in januari van dit jaar overleden. Haar man probeert nu de draad weer op te pakken, maar dat is allerminst eenvoudig. Hopelijk kunt u daarbij een beetje helpen door de politie op het spoor van de overvaller te brengen.

De woning aan de Bellinkhofsweg Preloader
De woning aan de Bellinkhofsweg
De woning aan de Bellinkhofsweg Preloader

Enkele tientjes

Er zijn camerabeelden van de verdachte. Daaruit zijn helaas niet heel veel details af te leiden, maar wel dat de man gympen droeg van Nike. Dat zou gaan om zwart/witte schoenen van het type Zoom.
Het is, gezien de afgelegen ligging aan de Bellinkhofsweg, goed mogelijk dat de woning van het slachtoffer doelbewust is uitgekozen. Waaróm is echter onduidelijk, aangezien meneer amper iets van waarde in huis had. De buit bestond uit slechts enkele tientjes aan contant geld.

Deel uw informatie

Heeft u een idee wie de man op de beelden kan zijn, mogelijk in combinatie met de herkenbare Nike-gympen? Zegt misschien de rugzak u iets die de overvaller bij zich had? Zetten postuur of manier van bewegen van de verdachte u aan het denken?
Ieder beetje informatie kan in dit onderzoek van belang zijn. Uw informatie met de politie delen kan als u dat liever doet ook anoniem.

Contact opnemen

Vertel de politie wat u weet op een van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar