Aanranding 77-jarige vrouw aan de Boomstede

Op donderdagavond 19 januari 2017 wordt een 77-jarige vrouw aan de Boomstede in Maarssen benaderd door een jonge man die bij haar aan de deur aanbelt en zich voordoet als wijkcoach. Man doet zich voor als wijkcoach en probeert haar te kussen.

update

U gaf 3 tips door naar aanleiding van de compositietekening, dank!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Echtpaar

Aan de Boomstede in Maarssen woont al meer dan 40 jaar een echtpaar; hij is 74, zij is 77 jaar. Beiden zaten vroeger in het welzijnswerk. De vrouw stopte ermee toen ze na hun huwelijk drie dochters kregen. De man moest later stoppen vanwege zijn gezondheid. 

Donderdag 19 januari

De avond van 19 januari verwacht het echtpaar nog iemand van de apotheek die bij hen langs zou komen. De man doet een dutje als er rond 19.45 uur wordt aangebeld. De vrouw doet open en ziet een jonge man staan. Hij zegt dat hij de buurtcoach is en langskomt voor oudere, eenzame mensen. De man wil binnen een kopje koffie drinken, maar de vrouw wimpelt hem af. Ze heeft er geen behoefte aan. 

Aanranding

De man vraagt dan of hij een hand van haar mag. De vrouw geeft hem, niet van harte, een hand. Dan trekt de man haar naar zich toe en vervolgens tegen de deur aan, waardoor die verder opengaat. De man duwt haar verder achteruit en stapt naar binnen. In de hal gaat hij voor haar staan en pakt de vrouw vast. Ook probeert hij haar op haar mond te kussen. De vrouw draait haar hoofd om en de man kust haar op de wang. Haar echtgenoot wordt wakker van het geschreeuw van zijn vrouw. De jonge man loopt van de vrouw naar haar echtgenoot toe en geeft hem een duw waardoor hij op de grond valt. 

Verwondingen

De echtgenoot van de vrouw houdt aan de duw een op twee plaatsen gebroken bekken en gekneusde ribben over. Vanwege de pijn slikt hij nu nog steeds zes keer daags morfine. 

Wie was deze man?

De dader wordt geschat tussen de 25-35 jaar en heeft een iets getinte / licht getinte huidskleur. Zijn lengte is ongeveer 1.70 – 1.75 meter en hij droeg een simpel gebreid licht grijs/beige achtig mutsje en donkere kleren. De man sprak Nederlands zonder accent en was netjes gekleed. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Compositietekening

De vrouw heeft haar belager goed kunnen zien en daardoor kon van hem een compositietekening worden gemaakt. Volgens de vrouw zat er meer leven/uitdrukking in zijn gezicht dan nu op de tekening te zien is. Hij had meer sprankelende ogen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader aan de hand van de compositietekening? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wijkcoach

De man deed zich voor als wijkcoach die eenzame oudere mensen hielp. De vrouw heeft niet gezien dat hij een vervoermiddel had, dus mogelijk komt hij uit de buurt en kwam hij voorbij gelopen en zag hij toevallig binnen de vrouw zitten. Het kan dus een impulsieve daad zijn geweest, maar omdat de man zo gericht handelde, kan het best dat hij dit vaker heeft gedaan. Als er anderen zijn die deze handelswijze herkennen, hoort de politie dat graag. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets vergelijkbaars meegemaakt?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar