Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Aanslag pijpbom onder bus bij woning aan de Jan Thijssenstraat

Opsporing Verzocht Preloader

Twee andere levensgevaarlijke bommen werden ontdekt, maar deze gingen gelukkig niet af.

update

30 tips, die zijn in onderzoek. De politie hoort nog wel graag meer over het motief van de aanslag.

Op 8 maart 2010 om 03.00 uur, ging er onder de bus van een man bij een woning aan de Jan Thijssenstraat in Oss een pijpbom af, waardoor de auto in brand vloog. De brand kon op tijd worden geblust voordat die oversloeg naar de woning waarin ook twee kinderen en hun moeder lagen te slapen. In de afgelopen tijd is er informatie bij de politie binnen gekomen die aanleiding geeft om dit onderzoek een nieuwe impuls te geven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meer bommen

Meteen na die klap ging de moeder buiten kijken wat er aan de hand was en zij vond toen nog een pijpbom. Als die op dat moment was afgegaan, had ze het hoogstwaarschijnlijk niet na kunnen vertellen. Later bleek onder de auto van de werkgever van het slachtoffer nog een pijpbom te liggen. Ook deze is niet geëxplodeerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zelfgemaakt

Een pijpbom is een metalen cilinder waarin explosieven zitten die met enorme kracht kunnen ontploffen en daarnaast brand veroorzaken. Zo’n pijpbom moet je zelf maken. Deze moeten haast wel door iemand in elkaar zijn gezet die verstand van zaken heeft en met het juiste gereedschap. De politie hoopt dat mensen kunnen vertellen wie deze pijpbom gemaakt zou kunnen hebben.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inscripties

Op de pijpen staan inscripties en ook de letter ‘H’ is er met een stift opgeschreven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Het motief voor de aanslag is nog altijd niet duidelijk. Op het huis aan de Jan Thijssenstraat was een tekst gekalkt die een link met hennepteelt doet vermoeden. Er is daar onderzoek naar gedaan, maar van zo’n link is verder niets gebleken. Misschien is er toch een ander motief geweest en mogelijk is er zelfs sprake geweest van een vergissing, dat die bommen eigenlijk helemaal niet voor hen bedoeld waren.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op 8 maart 2010 om 03.00 uur getuige geweest van de aanslag met een pijpbom bij een woning aan de Jan Thijssenstraat in Oss?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets verdachts gezien rond het huis van de slachtoffers of het plaatsen van de bommen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de pijpen of kan er vertellen wie de pijpbom gemaakt zou kunnen hebben, gelet op de inscripties in de pijpen en de letter ‘H’?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over een mogelijk motief of achtergrond voor de aanslag?

Kijk ook eens naar