Arnhemmer (37) breekt heup bij mishandeling

De politie is op zoek naar vier jonge mannen die verantwoordelijk zijn voor een zware mishandeling in Arnhem. Op zaterdagavond 26 februari 2022 hebben ze een groepje van drie vrienden geschopt en geslagen bij parkeerplaats de Blauwe Golven. Eén van de slachtoffers, een 37-jarige Arnhemmer, liep daarbij een gebroken heup op.

De drie vrienden waren kort voor middernacht op zoek naar een parkeerplek toen de vier daders richting de Blauwe Golven liepen. De kleinste van de vier gooide zonder aanleiding iets tegen de auto aan. Toen de inzittenden verhaal wilden halen, werd het viertal direct agressief.

update
teaser-date

05-04-2022 19:18

Vijf tipgevers namen contact op, maar dat zorgde nog niet voor een doorbraak in het onderzoek. Heeft u nog informatie die de politie kan helpen, meld het alstublieft.

Bewusteloos

De slachtoffers werden geduwd, geschopt en geslagen. De man van 37 raakte zelfs even bewusteloos. Terwijl hij op straat lag, bleven twee van de daders op hem in schoppen. Pas toen twee voorbijgangers het viertal op hun gedrag aanspraken, zijn de daders vertrokken.
De politie wil graag in contact komen met de twee voorbijgangers die de daders op hun gedrag aanspraken.

Omgeving parkeerplaats de Blauwe Golven Preloader
Omgeving parkeerplaats de Blauwe Golven
Omgeving parkeerplaats de Blauwe Golven Preloader

Baan kwijt

In het ziekenhuis bleek dat de heup van de 37-jarige Arnhemmer gebroken was. Hij is direct geopereerd en zijn revalidatie zal waarschijnlijk een half jaar duren.
Zijn bewegingsvrijheid is dusdanig afgenomen dat hij afhankelijk is van vrienden, familie en de thuiszorg. Ook raakte hij zijn pas verworven baan kwijt, omdat hij zo’n lange tijd uit de roulatie is.

Vier jonge mannen

De vier daders kwamen uit de richting van ‘de blikken bioscoop’ in het uitgaansgebied van Arnhem. Ze zijn vermoedelijk begin 20 en hebben alle vier een lichtgetinte huidskleur.
Eén van hen is duidelijk de kleinste. Twee anderen zijn juist vrij lang en hebben een vol postuur. Waarschijnlijk zijn ze die avond in het centrum van Arnhem geweest. Wie heeft hen daar gezien?

De Korenmarkt in het centrum van Arnhem Preloader
De Korenmarkt in het centrum van Arnhem
De Korenmarkt in het centrum van Arnhem Preloader

Witte VW Golf of Polo

Na de mishandeling zijn de vier in een witte Volkswagen Golf of Polo gestapt die geparkeerd stond bij de Blauwe Golven.

Help de politie

  • Wie zijn de daders?
  • Wie zegt mogelijk de combinatie iets met de witte VW Golf of Polo?
  • Wie zijn de twee getuigen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar