Automobilist rijdt door na aanrijding 6-jarig kind

Bij een aanrijding op maandagavond 3 oktober 2022 op de Loosduinseweg in Den Haag is een jongen van 6 levensgevaarlijk gewond geraakt. De betrokken automobilist is doorgereden en wordt dringend gezocht.

Rond 20.30 uur stak de jongen met zijn familie de straat over vanuit de richting van de Gaslaan. Dat deden ze over een zebrapad en met het verkeerslicht voor voetgangers op groen. Een aansnellende, vrij kleine personenauto reed door rood en raakte het slachtoffertje. De bestuurder minderde geen moment vaart en ging ervandoor.

update
teaser-date

07-10-2022 15:02

Op vrijdagmiddag 7 oktober kon de Haagse politie bekendmaken dat zij onderzoek deed aan de Uitenhagelaan. Daarbij is een voertuig in beslag genomen. Een 19-jarige man uit Den Haag heeft zich gemeld en is aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de aanrijding.

Loosduinseweg in Den Haag Preloader
Loosduinseweg in Den Haag
Loosduinseweg in Den Haag Preloader

Waarschijnlijk een Toyota Yaris

Het is de politie er alles aan gelegen om de bestuurder te vinden. Deze persoon reed die maandagavond 3 oktober waarschijnlijk in een licht- of zilvergrijze Toyota Yaris of een auto die daar sterk op lijkt. Het zou gaan om een model uit de jaren 2002 tot 2005.
De betrokken auto heeft vermoedelijk rechtsvoor schade opgelopen, in elk geval aan een lamp. Kunt u dat gegeven in verband brengen met een u bekende auto en mogelijk de bestuurder, neem dan alstublieft contact op. Dat kan desgewenst anoniem.

Vermoedelijk soortgelijke Toyota Yaris Preloader
Vermoedelijk soortgelijke Toyota Yaris
Vermoedelijk soortgelijke Toyota Yaris Preloader

Politie vraagt uw beelden

Behalve naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord, is de politie op zoek naar camerabeelden uit de omgeving. Heeft u beelden van een bewakings- of deurbelcamera van die avond uit de buurt van de Loosduinseweg of reed u daar met een dashcam? Meld dat alstublieft bij de politie of upload uw beelden direct via het tipformulier.

Help de politie

Wie beschikt over informatie die kan leiden naar de betrokken auto en/of naar de identiteit van degene die er op 3 oktober rond 20.30 uur in reed?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar