Betrapte inbrekers hengelsportwinkel ontsnappen

Op zondag 22 april 2018 betrapt de bedrijfsleider van een hengelsportwinkel aan de Ringbaan Oost in Tilburg een groepje inbrekers. Ondanks een poging hun auto klem te zetten, weten de inbrekers te ontsnappen.

update

Er zijn vijftien tips binnengekomen, waarbij 1 heel waardevolle tip, daarin is een naam genoemd. Dank hiervoor!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Die dag ontvangt de bedrijfsleider een verontrustend telefoontje van zijn collega; er brandt licht in zijn hengelsportzaak en het alarmlicht knippert.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Klemzetten Audi S4

Samen met zijn vriendin vertrekt de bedrijfsleider richting de winkel. Wanneer zij over de Dijksterhuisstraat rijden, zien ze een man met een bivakmuts op bij de magazijndeur. De deur wordt omhoog gehouden met een krik. Ook staat er een zwarte Audi S4  geparkeerd. Zonder te aarzelen parkeert het duo hun auto voor de Audi, zodat deze klem staat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handrem

Terwijl de bedrijfsleider en zijn vriendin wegrennen en de politie bellen, heeft een van de inbrekers door dat ze zijn betrapt. Hij roept direct zijn twee compagnons, tikt de ruit in van de auto van de bedrijfsleider en haalt de handrem eraf. Met wat geduw maakt hij vervolgens de weg vrij voor de Audi. De drie inbrekers vluchten over de Dijksterhuisstraat in de richting van het Wilhelminakanaal.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Garagebox Goirkestraat

Vrijwel direct is er een Burgernet-bericht uitgestuurd, waardoor de Audi twee uur later wordt gevonden in een garagebox in de Goirkestraat. Het voertuig blijkt al in 2017 gestolen te zijn in België en is voorzien van vervalste kentekenplaten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de personen die in de gestolen Audi S4 hebben gereden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In de garagebox treft de politie onder meer spullen aan die worden gebruikt bij het produceren van drugs. Ook worden een vuurwapen en een koevoet in beslag genomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verroeste krik

Ook wordt de krik waarmee de magazijndeur omhoog werd gehouden, in de achterbak van de auto aangetroffen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het is een verroeste krik van het merk Peddinghaus.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet van wie de verroeste Peddinghaus-krik is?

Signalementen

Er zijn tenminste drie mannen bij de inbraak betrokken geweest. Dankzij een getuige bij de garagebox zijn er signalementen van twee van de drie daders. Het betreft twee blanke mannenDe ene man wordt ouder dan 30 jaar geschat. Hij is tussen 1.75 en 1.80 meter lang en breder en sportiever gebouwd dan zijn handlanger. Hij droeg een opvallende, fluorescerend groene, korte broek. De andere man is ongeveer 1.85 meter lang, met een smaller postuur en is vermoedelijk 30 à 35 jaar oud.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft meer informatie over de inbrekers?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar