Brandstichting auto burgemeester aan het Diaconesseplein

Beloning € 7.500

Ook een andere auto en een scooter raakten zwaar beschadigd.

In de nacht van zondag 14 op maandag 15 juni 2015, schrok de burgemeester van Haarlem wakker na twee harde knallen. Het bleken ontploffende autobanden te zijn van zijn eigen auto die in de brand stond.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schade

De brand aan het Diaconesseplein is zo heftig, dat overslaande vlammen een tweede auto verwoestten. Een scooter die er vlakbij stond raakte zwaar beschadigd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van zondag 14 op maandag 15 juni 2015 getuige geweest van de brandstichting aan het Diaconesseplein in Haarlem?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aangestoken

Al snel wordt geconstateerd dat de brand is aangestoken en hoewel het onderzoek nog in volle gang is, bestaat al wel het vermoeden dat het om een gerichte actie tegen de burgemeester gaat, waar mogelijk de georganiseerde misdaad achter zit.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over het motief van de brandstichting?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De brandstichter is vermoedelijk een blanke man, van ongeveer 1 meter 80 lang. Hij zou tussen de 40 en 50 jaar oud zijn en heeft een bol rond gezicht. Hij begeeft zich mogelijk in het verslaafdencircuit van Haarlem.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over de man die brand stichtte aan het Diaconesseplein in de nacht van 14 op 15 juni 2015?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar