Brandstichting bij supermarkt aan de Duitslandstraat

Schade aan bovenliggende appartementen voorkomen

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 november 2016 is er brand gesticht bij de A&A-supermarkt aan de Duitslandstraat in Almere. De daders zijn vastgelegd door beveiligingscamera's.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Benzine

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe één dader, vermoedelijk een vrouw, een jerrycan benzine leeggooit over een kassa en over de vloer van de supermarkt. De tweede, waarschijnlijk mannelijke dader steekt vervolgens de brand aan met een fakkel.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de personen op de bewakingsbeelden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u gezien dat iemand, kort voor die 5e november bij een tankstation in de omgeving Almere, een grote jerrycan vulde met benzine?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Passant

Boven de supermarkt zijn appartementen, waaruit voor de zekerheid een aantal mensen werd geëvacueerd. De brandweer had het vuur onder controle voordat het kon overslaan naar de woningen. Dit kwam mede door de oplettende passant die 112 had gebeld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie over deze brandstichting of over het motief erachter?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Jongens

Diezelfde getuige heeft, onder een afdakje bij het kinderdagverblijf tegenover de supermarkt, een paar jongens zien staan. De politie zou die jongens heel graag spreken, omdat zij de daders gezien kunnen hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Ben jij één van de jongens die die nacht onder het afdakje stonden bij het kinderdagverblijf? Neem dan contact op met de politie.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar