Brandstichting bij woonwagen Bleiswijkseweg

Terwijl in de nacht van 12 op 13 april de bewoner ligt te slapen, steekt de dader de aangelegen schuur in brand. Van de brandstichter zijn er bewakingsbeelden.

update

Zo’n 10 reacties kwamen er na de uitzending over deze zaak binnen. Bedankt voor het meedenken!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Donderdag 12 april gaat de bewoner van de woonwagen aan de Bleiswijkseweg rond 21.00 uur naar bed. Hij slaapt de hele nacht door en heeft geen weet van wat zich buiten afspeelt. Wanneer hij de volgende ochtend sporen van brand ontdekt, gaat hij de beelden bekijken van zijn bewakingscamera’s.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Levensgevaarlijke situatie

Op die beelden is een blanke man te zien die midden in de nacht een brandbare vloeistof over de schuur bij de woonwagen sprenkelt. Hij draagt een spijkerbroek, donkerkleurige gympen en een bomberjack met capuchon.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hij steekt vervolgens de vloeistof aan en het lijkt of de schuur flink in brand gaat. Een levensgevaarlijke situatie voor de slapende eigenaar wanneer het vuur zou overslaan naar zijn woonwagen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Mogelijk niet alleen

Gelukkig voor de bewoner is dat niet gebeurd. Het vuur is na enige tijd vanzelf uitgegaan en de schade is redelijk beperkt gebleven. Volgens het slachtoffer is het goed mogelijk dat de brandstichter niet alleen was die nacht. Hij meent een auto te hebben zien rijden die bij de dader kan hebben gehoord.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien die nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 april 2018, op of in de buurt van het woonwagenkamp aan de Bleiswijkseweg in Zoetermeer?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar