Brandstichting woonhuis aan de Van Maaseijckstraat

Het huis werd compleet verwoest en twee van de drie katten kwamen om.

update

2 tips, vertel alstublieft ook wat u weet, desnoods anoniem, het gezin is bang en wil weer veilig kunnen wonen.

Op dinsdag 24 december 2013 belt een onbekende man een paar keer aan bij een huis aan de Van Maaseijckstraat in Gorinchem. Tevergeefs, want de bewoonster is op vakantie in Marokko en haar dochter (24) verblijft tijdelijk bij een bekende. Even daarna, kort voor 17.00 uur, steken twee jongens het huis in brand. Twee katten komen om en het huis is niet meer te redden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Doelgericht

Het lijkt op een hele gerichte aanslag. Er is al een eerdere inbraak geweest en in 2012 heeft iemand een steen door de ruit van de voordeur gegooid. Al die incidenten worden meegenomen in het onderzoek en de politie heeft vermoedens in welke richting zij moeten zoeken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geluk

De daders hebben zeer doelbewust meerdere mensenlevens in gevaar gebracht. Het is een groot geluk geweest dat de moeder en dochter niet thuis waren. Het zijn allemaal rijtjeshuizen en de brandweer heeft maar net kunnen voorkomen dat die andere panden ook vlam hebben gevat. Ook de buren hebben dus direct gevaar gelopen door de brand.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Het zijn twee mannen met donker haar en vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Verder zijn ze 18-20 jaar, tussen de 1.70 en 1.75 lang en ze droegen donkere kleding.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De politie wil graag concrete informatie van mensen die meer weten over de achtergronden van de brand en hoopt met mensen in contact te komen die weten waarom en door wie de brand is gesticht of wie de opdrachtgever is. Misschien is er door de daders over gesproken bijvoorbeeld of misschien dat de daders na de uitzending ineens ander vreemd gedrag vertonen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verband

Het zou kunnen dat eerdere incidenten een direct verband houden met deze brand. In oktober 2012 werden beiden opgeschrikt door een steen die door de ruit werd gegooid. In september 2013 bleek er in de woning te zijn ingebroken. Blijkbaar zijn er dus mensen die het nadrukkelijk op het gezin gemunt hebben.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vaag verhaal

Op dinsdag 17 december 2013 belde aan het eind van de middag een onbekende jongeman aan. De dochter keek door het slaapkamerraam en zag een waarschijnlijk Marokkaanse jongeman staan. Hij vroeg waar een bepaalde Marokkaanse familie woont. De dochter had geen idee waar hij het over had en de jongen is toen maar weer weg gegaan. Omdat het zo’n vaag verhaal was wordt er rekening mee gehouden dat hij weleens dezelfde jongen kan zijn die een week later dus wel toesloeg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdag 24 december 2013 getuige geweest van de brandstichting bij een huis aan de Van Maaseijckstraat in Gorinchem?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over de achtergronden van de brand?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van één van de eerdere incidenten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op dinsdag 17 december 2013 een onbekende jongeman bij het huis zien aanbellen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de twee verdachte jongens op 24 december aan het eind van de middag gezien in de Van Maaskeijckstraat in Gorinchem?

Kijk ook eens naar