Deal tussen Rotterdamse en Maastrichtse dealer loopt uit de hand

Op woensdag 16 augustus wil een Rotterdamse drugsdealer een deal sluiten in Maastricht maar nog voor er zaken zijn gedaan wordt de Maastrichtse dealer doodgeschoten. De drugs en het geld zijn verdwenen.

update

Heel goed: 3 interessante tips, was u die dag in Maastricht kijk dan of u nog kunt helpen.

De Rotterdamse dealer rijdt die 16 augustus met een compagnon van Rotterdam naar Maastricht voor een drugsdeal.  Ze arriveren er om 19.00 uur. Ze willen een kilo kopen, coke en heroïne. Een lokale drugsrunner ontmoet de Rotterdammers op het Voltaplein en regelt het contact tussen de Rotterdammers en de Maastrichtse verkoper. De runner stapt bij de Rotterdammers in de auto.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Maastrichtse dealer komt niet opdagen

De Rotterdammers en de runner arriveren bij de plek waar het eerste contact met de Maastrichtse verkoper zal plaatsvinden, tussen 19.20 en 19.45 uur aan de Kasteel Hilleraadweg. Maar als de verkoper niet op het afgesproken tijdstip arriveert, vertrekken de Rotterdammers weer. Ze spreken met de runner af elkaar later opnieuw te ontmoeten. Enige tijd later arriveert de verkoper alsnog, een Maastrichtse drugsdealer van 22 jaar. Hij overlegt met zijn runner, want eigenlijk vertrouwt hij de kopers niet. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nog een afspraak gemaakt

Ondanks de twijfel wordt er een nieuwe afspraak gemaakt. Tussen 22.00 uur en 22.30 uur bij de SPAR aan de Pastoor Moormanstraat. Hier ontmoet de Maastrichtse drugsdealer in gezelschap van zijn runner en de Rotterdammers elkaar voor de eerste keer. De spanning loopt op, maar de deal is bijna rond. Afgesproken wordt de deal op een andere, minder opvallende, plek af te ronden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deal afronden in woning

Er wordt afgesproken om de deal af te ronden in een woning aan de Bosscherweg in Maastricht. De straat ligt op een zeer afgelegen plek, op steenworp afstand van België. De Rotterdammers en de Maastrichtenaren arriveren daar gezamenlijk rond 22.30 uur. Als eerste gaan de Maastrichtse drugsdealer en de runner naar binnen. De Rotterdammers wachten in de auto. De Maastrichtse drugsdealer en runner ontmoeten de bewoner van de woning en overleggen hoe ze de zaken willen afhandelen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In de woning

Na enige tijd gaan ook de Rotterdammers de woning binnen.De sfeer is nog altijd zeer gespannen. Vrij snel daarna worden de drugs binnengebracht. De Maastrichtse verkoper checkt de inhoud van het pakket en maakt de Rotterdammers opnieuw duidelijk dat er met hem niet valt te sollen. 

Schietincident

Dan escaleert het. De compagnon van de Rotterdamse koper schiet met een vuurwapen de Maastrichtse drugsdealer neer. Na het schieten vertrekken de Rotterdammers direct in de gereed staande taxi. Omwonenden die de schoten hebben gehoord, hebben de politie gewaarschuwd. Als de agenten arriveren treffen ze de Maastrichtenaar dood aan in de woning. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Alleen de schutter – de compagnon – wordt nog gezocht

Vrij snel na dit incident heeft de politie de chauffeur van de taxi en de potentiële Rotterdamse koper van de drugs aan kunnen houden. De schutter wordt nog gezocht. Hij was de compagnon van de Rotterdamse drugsdealer.Later blijkt dat ze via België naar Rotterdam zijn gereden.  

Signalement schutter

Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur. Hij is niet al te groot, zo’n 170-175 cm. Hij heeft een rond hoofd en droeg een donkere bodywarmer. Mogelijk had hij daaronder een kogelwerend vest aan. Hij droeg schoenen van het merk Phillip Plein, waarschijnlijk zwart met goud. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de schutter is? Hij zat tijdens het rijden rechts achterin de taxi. 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rotterdammers zijn vier uur in Maastricht geweest

Dankzij data van het taxibedrijf is precies bekend waar de taxi is geweest. De Rotterdammers zijn in totaal vier uur in Maastricht geweest en op verschillende plekken in de stad. Dus grote kans dat mensen de mannen op de avond van woensdag 16 augustus hebben gezien. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Route taxi

De taxi rijdt Maastricht binnen rond 19.00 uur. Het is een zwarte Volkswagen Passat, met blauwe kentekenplaten. De auto is rond die tijd in de buurt van de Jumbo geweest, in de Voltastraat. Later, tussen 19.20 uur en 19.45 uur, stopt de auto in de Kasteel Hilleraadweg.  Tussen 22.00 en 22.30 uur ontmoeten ze elkaar bij de Spar aan de Pastoor Moormanstraat / Bosscherweg. Daarna rijden de auto’s richting Belgische grens naar de woning aan de Bosscherweg. Hier arriveren ze rond 22.30 uur.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft deze mannen in de taxi gezien in Maastricht?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar