Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Dievenduo dupeert op één dag twee ondernemers

Twee mannen bezochten op 2 mei 2019 twee Arnhemse fietsenwinkels. Ze keken er wat rond, maar kochten niets. Dat ze niettemin tóch het een en ander meenamen, is te zien op camerabeelden.

Kenmerken

De mannen spraken Engels. Eén van hen had kort, zwart haar en een verzorgde baard. Hij droeg een zwarte broek, zwart met witte gympen en een lichtkleurig shirt onder een blauw jack.

Dieven fietsenwinkels Arnhem Preloader
Dieven fietsenwinkels Arnhem
Dieven fietsenwinkels Arnhem Preloader

De ander had bij één van de diefstallen een bril op. Verder had hij bruin haar en een baard van een aantal dagen. Hij droeg een spijkerbroek, een donkerkleurige jas en shirt en zwarte schoenen.

Van Nispenstraat

Het duo stapte die donderdag rond 16:15 uur een rijwielzaak binnen aan de Van Nispenstraat. Buiten het zicht van de eigenaar wisten ze vier zogeheten Intuvia’s buit te maken, een soort boordcomputertjes voor elektrische fietsen. Intuvia is een typenaam van het merk Bosch.
Bij het terugkijken van de bewakingsbeelden, ontdekte de winkelier dat de mannen ook nog twee dure zadels hadden gestolen: Toupe Pro's van het merk Specialized.

Koningsplein

Donderdag is koopavond in Arnhem, wat op die 2e mei slecht uitkwam voor de eigenaar van een fietsenwinkel aan het Koningsplein. Tegen 18:30 uur kwamen dezelfde twee mannen zijn zaak binnen die eerder bij zijn collega toesloegen.

De dief die ’s middags een bril droeg, deed dat ’s avonds niet. Maar het gaat overduidelijk om hetzelfde duo dat quasi-nonchalant wat rondkeek in de winkel. Ze gingen naar buiten, zo bleek, met nog eens drie Bosch-apparaatjes.  

Heling na winkeldiefstal

De kans is groot dat de dieven hebben geprobeerd hun buit te verkopen. Is u zo’n Bosch Intuvia fietscomputer aangeboden of zo’n Specialized-zadel, laat het de politie weten.

‘Stop Heling’

Week van de Veiligheid, 2019 Preloader
Week van de Veiligheid, 2019
Week van de Veiligheid, 2019 Preloader

De schade die ondernemers door winkeldiefstal moeten lijden, is landelijk bijna een miljard euro per jaar. Eén van de middelen in de strijd daartegen is om de heling van gestolen goederen terug te dringen, middels bijvoorbeeld de website en apps van ‘Stop Heling’.
Dit jaar is heling daarom het thema van de Week van de Veiligheid.

Wie zijn deze dieven?

Herkent u (een van) de mannen op de beelden, geef het door. Neem ook contact op als u weet waar de gestolen spullen kunnen zijn.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Wilt u de getroffen winkeliers een hart onder de riem steken? Laat een bericht voor hen achter via de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar