Dood Hakim Changachi (31) aan de Faustdreef

Het is nog niet duidelijk of het om een ‘vergismoord’ gaat. In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 januari wordt Hakim Changachi (31) doodgeschoten aan de Faustdreef in Utrecht. 

update

Eind maart 2017 zijn in deze zaak twee verdachten aangehouden. De mannen van 24 en 30 jaar oud komen beiden uit Amsterdam.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Faustdreef

Changachi’s lichaam wordt gevonden voor een portiek van een flat in de Utrechtse wijk Overvecht, waar bewoners die nacht rond 01.45 uur schoten hebben gehoord. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pallas Athenedreef

Terwijl het onderzoek bij de flat zo snel mogelijk wordt opgestart, komt een seintje dat hemelsbreed een kilometer verder op de Pallas Athenedreef een brandende AudiA5 is achtergelaten. Vermoedelijk is deze auto door de daders gebruikt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is die donkere Audi A5 voor, tijdens of na het schietincident opgevallen in de omgeving van de Faustdreef in Utrecht?  
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk een vergismoord

Onlangs is in de regionale pers geopperd dat Hakim slachtoffer zou zijn van wat een ‘vergismoord’ wordt genoemd: dat de verkeerde is doodgeschoten. Daar kan de politie op dit moment nog geen uitspraken over doen. Zij doet nu uitgebreid onderzoek naar de achtergrond van het slachtoffer, maar wil ook nog altijd een oproep doen naar getuigen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over het schietincident? 

Onlangs aangehouden

Op zaterdag 14 januari 2017 zijn twee mannen die uit Utrecht Overvecht vluchtten in een auto, na een achtervolging aangehouden. Deze verdachten waren in het bezit van wapens. De politie vermoedt dat ze een liquidatie aan het beramen waren. Beide incidenten worden los van elkaar onderzocht maar er wordt ook rekening gehouden met een mogelijk onderling verband. 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar