Doorrijden na aanrijding op de Marnixlaan

Een 24-jarige Utrechter fietst op zondagavond 23 juli 2017 omstreeks 23.00 uur, na het bezoeken van een festival in het centrum van Utrecht, naar huis. Als hij de Marnixlaan oversteekt, wordt hij aangereden. De automobilist rijdt door, de fietser blijkt zwaargewond.

update

Meer dan 20 tips, dank! De auto zou zowel voor als na de aanrijding nog op diverse plaatsen in Utrecht gezien zijn, er zijn plekken genoemd waar hij misschien zou staan. Toch is die Opel Corsa nog niet terecht. We krijgen daar nog graag meer tips over. Kan natuurlijk ook dat de bestuurder de auto zo snel mogelijk heeft willen repareren, dus zeker ook mensen die werken bij autoherstelbedrijven kunnen misschien meer weten. Kent u zo iemand, deel de zaak dan ook met ze.

Het slachtoffer is die avond vanuit het centrum over de Laan van Chartroise gefietst, richting zijn huis. Voor hij thuis is, moet hij eerst de Marnixlaan oversteken, een drukke doorgaande tweebaansweg. Midden op de oversteekplaats wordt hij geschept. Hij wordt tientallen meters meegesleurd en komt pas in het ziekenhuis weer bij. Hij heeft meerdere, botbreuken, een klaplong en een gescheurde milt. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Doorgereden

De bestuurder van die auto is na het ongeluk  met hoge snelheid doorgereden. Hij heeft het slachtoffer zwaargewond achtergelaten, heeft zich niet om hem bekommerd en ook geen hulp voor hem gehaald. Dit is een zwaar verkeersmisdrijf. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bestuurder donkere Opel Corsa

Een automobilist die door de bestuurder werd ingehaald verklaarde dat de bestuurder op een man leek, met vermoedelijk opgeschoren haar aan de zijkant. Bovenop was het langer met waarschijnlijk donkere krullen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de bestuurder van die donkere Opel Corsa is, die zondagavond 23 juli met hoge snelheid over de Marnixlaan reed? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zijspiegel auto

De rechter buitenspiegel is tijdens de aanrijding afgebroken, en is achtergebleven op de plaats van de aanrijding. Via die spiegel weet de politie dat de auto een donkerkleurige - zeer waarschijnlijk - zwarte Opel Corsa type C is, gebouwd tussen 2004 en 2006. De politie gaat er vanuit dat bij zo’n aanrijding niet alleen de buitenspiegel is afgebroken maar dat de auto ook ernstig beschadigd is aan de rechter voor- en zijkant. Als iemand zo’n auto heeft zien rijden of weet te staan hoort de politie dat uiteraard graag. Het kan ook zijn dat de auto na de aanrijding, dus na 23 juli 2017 is aangeboden aan bijvoorbeeld een garage of herstelbedrijf om de schade te laten repareren. Ook dat hoort de politie graag. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft meer informatie over de beschadigde Opel Corsa?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Route van de Opel Corsa

Voordat de fietser werd geraakt, is door andere weggebruikers nog gezien dat de auto met hoge snelheid vanuit de richting van de Amsterdamsestraatweg kwam aanrijden. Getuigen zagen daarbij dat hij links en rechts auto’s op die Marnixlaan nhaalde. Misschien kunnen andere automobilisten die daar die zondag 23 juli reden zich dat ook nog herinneren Na de aanrijding is hij over de Marnixlaan door gereden richting de wijk Overvecht.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de auto op 23 juli ’s avonds zien rijden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar