Duo kijkt pincode af en steelt bankpas

Het 81-jarige slachtoffer laat zich niet bij de neus nemen

In het Albert-Heijnfiliaal aan de Hondsrug in de Utrechtse wijk Lunetten is door bewakingscamera’s een stel gefilmd dat met een plan op pad was. Eerst keken ze bij hun slachtoffer de pincode af en vervolgens stalen ze haar bankpas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pincode

Het gebeurde om 09.15 uur op 5 september 2016. Wanneer en 81-jarige vrouw haar boodschappen staat af te rekenen, wil een onbekende jonge vrouw ineens van alles van de kassière weten. Die heeft er daardoor geen erg in dat een man de pincode afkijkt van het slachtoffer.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man en/of de vrouw op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

10 euro

Buiten komt de jonge vrouw op het slachtoffer af met een briefje van 10 euro in haar hand. Dat zou de oudere vrouw hebben verloren, beweert de dader in gebrekkig Nederlands. 

Bankpas

Ze ritst de handtas van het slachtoffer open om zogenaamd het tientje er in te stoppen, maar ze graait de zojuist gebruikte bankpas er uit. Maar de 81-jarige heeft door wat er gebeurt en roept om hulp. De dader is met de bankpas aan de haal, maar dankzij toegesnelde omstanders wordt die geblokkeerd voordat er misbruik van gemaakt kan worden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In dit geval liep het relatief goed af, maar het is aannemelijk dat de beide daders vaker op deze manier uit stelen gaan. Laat u het dus direct weten indien u dit stel herkent.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar