Fatale mishandeling 83-jarige man

Beloning € 10.000

Tip die tot oplossing leidt, is 10.000 euro waard

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Alleen

In Almere-Buiten, aan de Eeuwenweg, woont in 2015 de 83-jarige heer Maurits. Sinds het overlijden van zijn vrouw woont hij alleen, maar zijn dochter belt hem bijna iedere avond.

Kortademig

Meneer Maurits is een tamelijk fragiele man. Door toedoen van onder meer een chronische longziekte is hij kortademig en in slechte conditie. In het huishouden en voor de boodschappen krijgt hij professionele hulp.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geen gehoor

Op 20 juli van dat jaar, laat op de avond, probeert zijn dochter hem te bereiken. Wanneer zij geen gehoor krijgt, bekruipt haar een onheilspellend gevoel.
Zij rijdt naar het huis van haar vader om te checken of er niets ergs met hem is.

Hoofdwond

Haar bangste vermoedens komen uit: ze treft haar vader aan in een grote plas bloed met onder meer een ernstige hoofdwond. Hij is nog in leven, maar buiten bewustzijn. Twee maanden later overlijdt meneer Maurits, zonder te hebben kunnen vertellen wat er die avond was gebeurd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Denkt u informatie te hebben over dit voorval in juli 2015 in Almere? Dan komt de politie graag met u in contact.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Diefstal

Onderzoek heeft uitgewezen dat de verwondingen het gevolg zijn van zware mishandeling. Het motief staat niet vast, hoewel de politie vermoedt dat er diefstal in het spel is; de portemonnee van het slachtoffer is sinds die dag nooit teruggevonden.

Anonieme tip

De politie had lange tijd weinig tot geen aanknopingspunten om de zaak op te lossen, totdat zij in december 2016 een anonieme tip kregen. De tipgever leek goed op de hoogte en mede daardoor gaat het met het onderzoek de goede kant op.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u de anonieme tipgever?
    Dan wil de politie heel graag met u in contact komen. Dat kan natuurlijk vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Utrecht heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing in deze ernstige zaak.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar