Gewapende overval Chinese melkpoederhandelaren in de Platinastraat

Melkpoeder is big business. Het bedrag dat werd buitgemaakt: 250.000 euro.

update

10 algemene tips belde u door. De politie wil nog weten wat de rol is van de drie auto’s bij de McDonalds aan de Kelvinstraat: een BMW, een Mercedes en een Renault Kangoo.

Op zondagmiddag 22 juni 2014 wordt rond 16.00 uur een Chinees echtpaar dat een bedrijfje heeft dat Nederlandse babymelkpoeder naar China exporteert, overvallen in een loods aan de Platinastraat in Zoetermeer. De gewapende daders zijn duidelijk getipt over de aanwezigheid van 250.000 euro contant geld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagmiddag 22 juni 2014 rond 16.00 uur getuige geweest van de overval op een Chinees echtpaar in een loods aan de Platinastraat in Zoetermeer?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er rond de loods verdachte zaken gezien die met de overval te maken zouden kunnen hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffers

Het Chinese echtpaar heeft op dat moment hun bedrijf in een loods aan de Platinastraat. Vier jaar daarvoor zijn ze samen uit China geëmigreerd en hebben een bedrijfje opgezet dat Nederlandse babymelkpoeder naar China exporteert. Hiervoor kopen ze soms hele partijen melkpoeder op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tussenpersoon

Het echtpaar maakte gebruik van een tussenpersoon die ze volledig vertrouwde. Uiteindelijk blijkt hij een dubbelrol te hebben gespeeld. Zijn verhaal rammelde aan alle kanten en uiteindelijk blijkt dat hij zelf de Volkswagen LT bestelbus had gehuurd waarmee de overval is gepleegd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanhoudingen

De tussenpersoon is aangehouden en de afgelopen tijd zijn er nog vijf verdachten aangehouden. De politie denkt dat er nog meer mensen bij betrokken zijn geweest. Zo weet de politie uit gegevens van de bestelauto waarmee de overval is gepleegd, dat die samen met andere auto’s heeft gereden. De politie wil heel graag weten wie daar iets van heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Eerste ontmoeting

De avond voor de overval, op zaterdag 21 juni iets voor middernacht, heeft het Chinese echtpaar een ontmoeting bij de McDonald’s aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Zij komen als eersten aan in hun Volvo, waarna ook de tussenpersoon in zijn Fiat 500 aankomt. De zogenaamde leverancier gaat in de andere auto zitten om het geld te bekijken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 21 juni iets voor middernacht getuige geweest van de ontmoeting bij de McDonald’s aan de Zilverstraat in Zoetermeer en kan er meer vertellen over de verdachten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Meer auto's

Misschien dat daar of in de onmiddellijke omgeving ook nog andere auto’s bij zijn gezien. Uit technisch onderzoek weet de politie dat de bestelbus reed in combinatie met een BMW uit de 5-serie en een Mercedes B180. Die zijn misschien gezien bij de ontmoeting bij de McDonald’s aan de Zilverstraat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er een BMW uit de 5-serie en/of een Mercedes B180 of andere auto’s bij één of beide ontmoetingen gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de inzittenden van de auto’s?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tweede ontmoeting

Het blijkt dat het clubje zich anderhalf uur later, op zondagochtend 22 juni rond 01.30 uur, waarschijnlijk heeft opgehouden bij de McDonald’s aan de Kelvinstraat. Een witte Renault Kangoo stopt precies voor een andere auto en blijft zo minutenlang stilstaan. Hij wacht heel bewust op twee andere auto’s, waarschijnlijk de Mercedes en de BMW. Daarna rijden ze gezamenlijk weg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagochtend 22 juni rond 01.30 uur getuige geweest van de ontmoeting bij de McDonald’s aan de Kelvinstraat en kan er meer vertellen over de verdachten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes

Zondagmiddag 22 juni was de Mercedes om even voor 16.30 uur in Rotterdam bij het Santorinihof in de wijk Nesselande. Daar heeft hij een paar minuten stilgestaan bij een strandje aan de Zevenhuizerplas. Mogelijk is daar iets in het water gegooid en de politie wil graag weten wie daar toen iets gezien heeft. Misschien ook de aanwezigheid van de andere auto’s.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op zondagmiddag 22 juni om even voor 16.30 uur de Mercedes in Rotterdam bij het Santorinihof in de wijk Nesselande gezien bij een strandje aan de Zevenhuizerplas?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft daar toen ook andere auto’s bij gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achterlaten

De witte Volkswagen LT bestelbus is 22 juni gehuurd en op dinsdagmiddag 24 juni rond 17.30 uur achtergelaten in de Mecklenburglaan in Rotterdam. De wagen heeft hier vervolgens meerdere dagen gestaan en daar zijn meerdere mensen bij gezien die de bus kwamen leeghalen of schoonmaken. De politie wil daar meer over weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van het achterlaten van de witte Volkswagen LT bestelbus op dinsdagmiddag 24 juni rond 17.30 uur in de Mecklenburglaan in Rotterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van het leeghalen en schoonmaken van die bus?

Kijk ook eens naar