Gewapende overval filiaal Warmteservice aan de Turbinestraat

Er is mogelijk een link met de overval op restaurant Dorset anderhalve maand ervoor.

update

In Enschede zijn er twee mannen (25 en 28) aangehouden die worden verdacht van meerdere overvallen, waaronder de overval op restaurant Dorset in Borne en de overval op een filiaal van de Warmteservice in Hengelo.

Op donderdag 28 februari 2013 iets na 18:00 uur, overvallen twee mannen een filiaal van het bedrijf Warmteservice aan de Turbinestraat in Hengelo. Een medewerker is alleen in de zaak als twee overvallers binnenkomen. Onder bedreiging van vuurwapens dwingen ze de medewerkers de kluis te openen. Ze halen een relatief bescheiden geldbedrag uit de kluis en uit de kas, binden de medewerker vast en gaan er dan lopend vandoor. Een getuige weet twee foto's te maken van de overvallers als ze wegrennen richting de Slachthuisweg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Het gaat om twee mannen van rond de 25 jaar oud die allebei ongeveer 1.80m lang zijn maar de één is iets langer dan de ander. De langste overvaller droeg verder een kobaltblauw sweatshirt met capuchon, een grijze joggingbroek en donkere schoenen. Deze overvaller had ook het witte plastic tasje bij zich met daarin de buit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De andere overvaller droeg een lichtgrijs sweatshirt met capuchon en een donkere broek met witte schoenen. Allebei hadden ze tijdens de overval een sjaal voor het gezicht gebonden. En ze hadden een accent, niet Twents maar eerder een heel licht buitenlands accent, mogelijk Turks of Marokkaans.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Ze renden weg over de Turbinestraat in de richting van de Slachthuisweg. Als iemand ze daarna nog gezien heeft, dan hoort de politie dat natuurlijk graag.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Restaurant Dorset

Gezien de grotendeels overeenkomstige manier van werken en het eveneens grotendeels overeenkomstige signalement van de daders, wordt niet uitgesloten dat de daders dezelfde zijn als de twee mannen die op 12 januari 2013 restaurant Dorset in Borne overvielen. De politie wilt het graag weten als iemand deze mannen in verband kan brengen met de overvallers van de Warmteservice in Hengelo.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdag 28 februari 2013 iets na 18:00 uur getuige geweest van de overval op een filiaal van het bedrijf Warmteservice aan de Turbinestraat in Hengelo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de foto's en / of de signalementen de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders nadat ze gevlucht zijn in de richting van de Slachthuisweg nog ergens gezien in Hengelo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan de overvallers in verband brengen met de mannen die op 12 januari 2013 restaurant Dorset in Borne overvielen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

Kijk ook eens naar