Gewapende overval gepensioneerd echtpaar (69 en 74) in de Hoogvensestraat

De daders werden steeds agressiever en sloegen de man des huizes bewusteloos.

update

5 tipgevers namen contact op en gaven mogelijke namen van de overvallers door!

Op woensdag 20 mei 2015 rond 11.30 uur wordt een gepensioneerd echtpaar thuis overvallen in de Hoogvensestraat in Tilburg. De vrouw (69) is die ochtend alleen thuis als de bel gaat. Ze ziet niemand, maar voor de zekerheid doet ze open. Twee agressieve mannen bedreigen de vrouw met een pistool en blijven om geld vragen. Plotseling komt haar man (74) thuis die meteen een harde klap krijgt en bewusteloos raakt. De overvallers vertrekken hierop zonder buit.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op woensdag 20 mei 2015 rond 11.30 uur getuige geweest van de overval op een gepensioneerd echtpaar (69 en 74) thuis in de Hoogvensestraat in Tilburg?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De man bleek zwaargewond. In het ziekenhuis bleek dat hij een gebroken nekwervel, een gebroken jukbeen en een gebroken neus had. Voordat je iemands nekwervel breekt, moet je echt grof geweld gebruiken. Hij heeft een paar dagen in het ziekenhuis gelegen en inmiddels werkt hij thuis aan zijn herstel.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Er was niets van bijzondere waarde in het huis en zelf hebben de man en vrouw ook geen idee waarom ze juist hen moesten hebben. De mannen hebben ook niets meegenomen. Op dit moment houdt de politie serieus rekening met het scenario dat het een vergissing is geweest: dat de daders mogelijk andere slachtoffers op het oog hebben gehad en bij het verkeerde huis hebben aangebeld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over een mogelijk motief?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Beide mannen zijn mogelijk van Antilliaanse afkomst. De man met het rastahaar schatte de vrouw ongeveer 30 jaar oud, rond de 1.80 meter lang en hij had zijn dreads bij elkaar gebonden in een haarzak. Hij droeg sportieve kleding en had het pistool.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De andere man had kort kroeshaar en zijn meest opvallende kenmerk is dat hij mogelijk een gouden voortand heeft. Hij droeg blauwe kleding en sportschoenen. En de vrouw kon zich herinneren dat hij een blauwe Albert Heijn tas bij zich had.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van de signalementen en een kleine donkere personenauto?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de daders aan de hand van de signalementen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verkenning

Buurtbewoners hebben die ochtend van woensdag 20 mei twee mogelijk Antilliaanse mannen rond de Hoogvensestraat zien rondhangen, en om de hoek daar in de Lancierstraat in het centrum van Tilburg. Eén van die mannen had mogelijk een gouden voortand en ze leken Papiaments met elkaar te spreken. Dat zijn waarschijnlijk de overvallers geweest.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie hebben de daders de ochtend van woensdag 20 mei rond de Hoogvensestraat en om de hoek in de Lancierstraat in het centrum van Tilburg zien rondhangen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtauto

Er is gezien dat ze in een kleine donkere personenauto zijn gestapt. Mogelijk waren daar zelfs een derde en vierde man bij.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er gezien dat de daders in een auto zijn gestapt?

Kijk ook eens naar