Gewapende overvaller bindt vrouw (40) vast

Juwelier en bruidsmodezaak ‘Istanbul Center’ in Arnhem werd dinsdagmiddag 7 januari 2020 overvallen door een gewapende man. De 40-jarige eigenares werd door haar belager vastgebonden met tiewraps, maar kon zich gelukkig loswrikken.

update
teaser-date

21-01-2020 20:24

Inmiddels zijn er vijftien tips binnengekomen, maar helaas nog niet de gouden. Heeft u informatie over deze zaak? Geef het door!

Dankzij bewakingsbeelden en oplettende getuigen, is er een duidelijk signalement van de dader en zijn vermoedelijke vluchtauto. Volgens het slachtoffer had de man een Aziatisch uiterlijk en sprak hij Engels, maar verstond hij wel Nederlands.

Steenstraat

De overvaller stapte rond 13.00 uur de winkel aan de Steenstraat binnen. Hij was zogenaamd op zoek naar een cadeau voor zijn aanstaande vrouw. Net buiten het zicht van de camera's trok hij een wapen en bond hij de eigenares vast.

Demo-sieraden

Op de beelden is te zien hoe hij vervolgens een greep deed in de vitrines met sieraden. Het slachtoffer wist zich in de tussentijd los te wrikken en rende naar buiten voor hulp.
Ondanks dat getuigen nog probeerden de man binnen te houden, wist hij uiteindelijk te ontkomen. Zijn buit bestond met name uit demo-modellen.

Oranje Volkswagen Polo

Soortgelijke VW Polo Preloader
Soortgelijke VW Polo
Soortgelijke VW Polo Preloader

Oplettende getuigen hebben de overvaller in een opvallende, oranje Volkswagen Polo zien stappen die werd bestuurd door een andere man. De auto is via de Spijkerstraat verdwenen.
Het ging om een sportmodel met verlaagde bumpers, geblindeerde ruiten en bijzondere velgen. De Polo had een Nederlands kenteken met drie letters in het midden.

Geef uw informatie door

Herkent u de dader of de opvallende vluchtauto? Neem contact op met de politie en help het onderzoek verder.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Betuig uw medeleven

Om de getroffen vrouw een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar