Gewapende straatroven

Vier jongens zijn in de nacht van 15 op 16 maart op oorlogspad in Almelo-Zuid.

update

Er zijn 4 aanhoudingen verricht: 2 mannen van 20 en 22 uit Almelo, een man van 20 uit Rijssen en een man van 30 uit Amsterdam.

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart 2014 doet een groepje van vier een poging een man (44) te beroven in Almelo-Zuid op de Maardijk. Het slachtoffer kan de vier afschudden, maar loopt wel een pijnlijke knie op na een schop van één van de daders. Een jongen (21) komt er even later, rond 03.15 uur, minder fortuinlijk vanaf. Op de Leemslagenweg fietst hij langs het viertal. Daar bedreigen ze hem met een taser en duwen hem in de sloot. Hij moet zijn telefoon afgeven en blijft een tijdje met zijn handen in de sloot vastzitten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wachten

Er zat maar korte tijd tussen de twee incidenten en omdat het bij het eerste slachtoffer niet gelukt is hem te beroven, zijn ze daar in de buurt waarschijnlijk gewoon blijven wachten tot ze het weer konden proberen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Die jongen is behoorlijk toegetakeld. Hij heeft flinke kneuzingen aan zijn gezicht en zit sinds dat weekend ziek thuis.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fiets dader

De fiets van de dader is achter gebleven. Dat is een Gazelle fiets, type Chamonix. Er zit een knoop in de snelbinder. Die was stuk en is daarna geknoopt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fiets slachtoffer

De fiets van het slachtoffer is door de daders meegenomen. Het is een een beige/grijze damesfiets van Batavus met een zwart leren zadel, drie versnellingen en er zit een postcode in gegraveerd die begint met de cijfers 730.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Ze zijn waarschijnlijk nog vrij jong, niet veel ouder dan 20 jaar. In ieder geval één van de jongens sprak met een lokaal Twents accent en een ander sprak Nederlands met een buitenlandse tongval. Verder deden ze hun best om hun gezicht af te schermen met sjaals en capuchons.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Uit de buurt

Omdat ze op de fiets waren, zouden ze weleens uit de buurt kunnen komen. Het feit dat ze met vier personen op twee fietsen rondreden zou kunnen betekenen dat ze uit Almelo komen. Misschien zijn ze die avond en nacht ook wel in het uitgaanscentrum van Almelo of op een andere plek in de wijk Windmolenbroek gezien, vielen ze daar bijvoorbeeld op omdat zij al opgefokt waren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Taser

Ze gebruikten een stroomstootwapen. Het is eigenlijk maar een klein apparaat. Het lijkt een beetje op een zaklamp, maar je kunt er iemand flink mee toetakelen. Met name mensen in de directe omgeving van de daders hebben misschien gezien dat zij over zo’n taser beschikken. Misschien hebben ze er over gepraat of zelfs over opgeschept in hun vriendenkring.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval tankstation

Zaterdag 14 december 2013 is er rond 19.00 uur een overval gepleegd op het Tinq-tankstation aan de Weezebeeksingel in Almelo, waarbij ook een taser is gebruikt. Behalve het gebruik van een taser vertonen de overvallers van het tankstation ook qua postuur gelijkenissen met het groepje straatrovers. De politie houdt er dus rekening mee dat het om dezelfde daders gaat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart 2014 getuige geweest van de poging straatroof op de Maardijk in Almelo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er diezelfde nacht rond 03.15 uur getuige geweest van de straatroof op de Leemslagenweg in Almelo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er die nacht tussen 03.00 en 03.30 uur op de Leemslagenweg of op de Maardijk mogelijk de daders gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders die nacht op een andere plek in Almelo gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart door mogelijk hetzelfde groepje benaderd of lastig gevallen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 14 december 2013 rond 19.00 uur getuige geweest van de overval op het Tinq-tankstation aan de Weezebeeksingel in Almelo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de taser en/of Gazelle Chamonix fiets de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de beige/grijze Batavus fiets van het slachtoffer in zijn bezit heeft, waar die nu is of heeft hem te koop aangeboden gekregen?

Kijk ook eens naar