Gewelddadige woninginbraak aan de Limmerschouw

Beloning € 25.000

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 april 2017, de nacht voor Koningsdag, raakt Hannie Bakker (68) zwaargewond bij een woninginbraak in haar vrijstaande huis in Winkel. Bewoonster (68) overlijdt later aan haar verwondingen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De 68-jarige Hannie Bakker had tot aan haar pensioen samen met haar man een bollenbedrijf in Nederland en Frankrijk. Begin jaren negentig laat het echtpaar een vrijstaand huis bouwen op een kavel aan de Limmerschouw, in het dorp Winkel. Hun woonhuis ligt tussen de bollenvelden en een Golfclub in. Hannie Bakker en haar man hebben samen drie kinderen. 

Woensdagavond 26 april: de tennisclub

Op de avond voor Koningsdag is Hannie zoals vaker bij de tennisclub te vinden. Ze staat die avond van 19.30 uur tot 21.30 uur achter de bar. Volgens iedereen die haar die avond heeft gezien, maakte ze een ontspannen indruk. Als haar dienst erop zit vertrekt ze met haar blauwe Nissan Primera richting huis. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Woensdagavond 26 april: thuis

Het is een kwartiertje rijden vanaf de tennisclub naar de Limmerschouw. De echtgenoot en nog thuiswonende zoon van Hannie zijn die avond in Frankrijk, waar het gezin een tweede huis heeft. Ze is dus alleen thuis. Om 21.50 uur heeft Hannie nog een Whatsapp-bericht gestuurd aan haar dochter én aan een vriendin. Op dat moment leek er nog niets aan de hand. 

Donderdagochtend 27 april: koningsdag

De volgende dag is het Koningsdag. De dochter van Hannie maakt zich zorgen. Haar moeder zou met haar en haar kinderen meegaan naar de vrijmarkt, maar is niet op komen dagen. Het is niets voor haar moeder om een afspraak te vergeten, dus haar dochter besluit naar haar huis te gaan. Tot haar grote schrik treft ze haar moeder zwaargewond aan in de slaapkamer. Ze is niet meer aanspreekbaar. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwaargewond

Nadat haar dochter de hulpdiensten gealarmeerd heeft, is Hannie met een hoogwerker uit het huis getakeld en met een traumahelikopter met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In het begin was er nog even de hoop dat ze misschien zou herstellen, maar al snel bleek dat er geen enkel perspectief meer was. Hannie had zulke ernstige hersenschade opgelopen dat ze daaraan zou overlijden. Uiteindelijk is ze 9 juni in het bijzijn van haar familie overleden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Woninginbraak

Het huis van Hannie Bakker ligt aan een rustige landweg aan de rand van Winkel, vlakbij de oprit naar golfbaan Regthuys. De politie heeft braakschade aan het huis gevonden. De inbreker of inbrekers hebben aan de achterkant van het huis een raam geforceerd. Dat moet tussen 26 april omstreeks 22.00 uur en ergens de volgende ochtend zijn gebeurd. Het kan zijn dat Hannie de inbreker of inbrekers betrapt heeft en er daarna geweld tegen haar is gebruikt. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de dader of daders zouden kunnen zijn? 

Oproep aan seizoenarbeiders

In de kop van Noord-Holland zijn in het voorjaar en in de zomermaanden grote groepen seizoenarbeiders werkzaam. Zo’n 80% van hen is afkomstig uit Polen. Dat is ook de reden dat deze zaak in het Pools wordt ondertiteld en vertaald, om zoveel mogelijk van hen te bereiken. Lees hier deze tekst in het Pools. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Flyers

De politie heeft op dit moment geen aanleiding om te denken dat er seizoenarbeiders bij het misdrijf betrokken zijn, maar wil vooral weten of zij iets gezien of gehoord hebben over wat er in het huis aan de Limmerschouw gebeurd is. Er zijn daarom ook flyers uitgedeeld bij uitzendbureaus en tuinbouwbedrijven om hen er attent op te maken en hen te wijzen op deze fatale woninginbraak, in de hoop dat ze hun informatie willen delen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft mogelijk iets verdachts gezien in de omgeving van de Limmerschouw, in de avond, nacht of ochtend van 26 op 27 april 2017? 

Motief

De politie heeft geen idee waarom de dader of daders het op Hannie Bakker of op haar huis voorzien hadden. Er waren geen grote geldbedragen of andere waardevolle bezittingen in het huis aanwezig. Misschien hebben de daders erop gegokt dat er in dat vrijstaande huis wel iets te halen zou zijn en dat ze daarom daar hebben ingebroken. Het enige wat ze meegenomen hebben is haar portemonnee. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft meer informatie over een mogelijk motief?

Beloning

Omdat er tot nu toe weinig schot in deze zaak zit, heeft de Hoofdofficier van Justitie besloten een beloning uit te loven van vijftienduizend euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar