Grootschalige oplichting en fraude

Ondernemers gedupeerd voor anderhalf miljoen euro

Door fraude en oplichting hebben twee mannen uit Lelystad van diverse bedrijven enorme bedragen afgetroggeld. De politie is nog op zoek naar gedupeerden die zich niet eerder hebben gemeld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Grootschalig

Op 13 maart zijn een 33-jarige en een 45-jarige inwoner van Lelystad aangehouden. Zij worden verdacht van een flinke reeks oplichtingspraktijken. Vanuit een viertal bedrijven die eigenlijk alleen op papier bestonden, hebben zij een flink aantal ondernemers gedupeerd.

Anderhalf miljoen

De voornaamste werkwijze van het duo, van wie de jongere man als hoofdverdachte wordt gezien, was om goederen te bestellen die zij vervolgens niet betaalden. Het totale schadebedrag dat zij met deze acties hebben veroorzaakt is zeker anderhalf miljoen euro.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffers

De politie is op zoek naar nog meer slachtoffers. Het vermoeden bestaat dat er nog ondernemers zijn die door het duo zijn benadeeld, maar om welke reden dan ook hiervan geen aangifte hebben gedaan.

Bedrijven

De 4 bedrijven waarmee is opgelicht waren allemaal gevestigd in Lelystad of in de buurt daarvan. Het gaat om:– een TV-produktiebedrijf dat ook aan im- en export deed– een uitzendbureau– een bedrijf dat zich richtte op sport en fitness– een management-adviesbureau dat ook trainingen in de gezondheidszorg zei te regelen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u te maken gehad met één van die bedrijven, meldt u dit dan alstublieft.

Adressen

De adressen waar spullen geleverd konden worden waren vaak gevestigd:– aan de Zuidersluisweg in Lelystad – aan de Binnenhavenweg in Lelystad– op het Brugplein in Lelystad.Op deze adressen zitten nu overigens andere bedrijven die niets met deze faillissementsfraude te maken hebben.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tonnen

Behalve van de vier nep-firma’s, zijn de verdachten ook eigenaar van onder meer een garagebedrijf en een sportschool. Daar heeft de politie tientallen auto’s en voor tonnen aan fitness-apparatuur in beslag genomen.

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar