Hardloper (27) slachtoffer van dodelijk steekincident

De 27-jarige Hidde Bergman verliet dinsdagavond 14 mei zijn woning om een rondje te hardlopen, maar kwam nooit meer thuis aan. De hardloper werd door een onbekende man neergestoken op het Jaagpad.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het slachtoffer werd waarschijnlijk rond 19.15 uur neergestoken op het voetpad tussen het Reitdiep en de hockeyvelden op het Zernikeplein. Ondanks toegesnelde hulpdiensten overleed de 27-jarige man ter plekke.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mes

De politie is op zoek naar een mes, soortgelijk zoals op de getoonde foto. Dit mes is te koop bij de Action en mogelijk achtergebleven in de omgeving van het Jaagpad. Heeft u dit mes aangetroffen? Geef het door aan de politie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Hidde Bergman

Om meer duidelijkheid te krijgen over het incident, spreekt de politie graag met alle mensen die Hidde die avond hebben zien hardlopen. Hidde was gekleed in een zwart shirt, een hardloopbroek en blauwe Asics-sportschoenen. Hij zou thuis zijn vertrokken omstreeks 18.30 uur.

Ook als u beelden heeft van het slachtoffer tijdens het hardlopen, geef dit alstublieft door aan de politie.

Was u in de omgeving van het Jaagpad?

Uit onderzoek blijkt dat iets na 19.00 uur allerlei mensen rond die sportvelden en op het Jaagpad zijn geweest. De politie wil dringend met de volgende mensen spreken:

- Een jongeman op een omafiets;- Drie mannen die dichtbij het Jaagpad hebben gestaan, maar van wie het signalement ontbreekt;- Op het sportveldje stonden aan de rechterzijde vermoedelijk vier mensen, twee mannen en twee vrouwen met Marokkaanse of Turkse achtergrond. Alle vier de personen waren in het donker gekleed.- Eén van de vrouwen was tussen de 50 en 60 jaar oud, de andere vrouw tussen de 30 en de 40. Eén van hen droeg een witte hoofddoek met daaronder een hoofddoek in een andere kleur. De andere vrouw droeg een blauwe hoofddoek. Beide dames stonden aan de rechterzijde van het sportparkje.- Eén van de mannen was tussen de 50 en de 60 jaar oud, de andere man was tussen de 30 en de 40. Beiden droegen pantalons met lange bovenkleding. De mannen stonden te kletsen aan de linkerzijde van het sportparkje. 

  • pointer Wie heeft er iets gezien van het steekincident?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar