#IdentifyMe – De vrouw in de Gaasp

Beloning € 20.000

In september 1999 trof een inwoner van Driemond een vuilcontainer aan in de rivier de Gaasp. Die nam hij mee aan wal en hij belde de politie toen hij een nare lucht rook. Agenten deden een lugubere ontdekking: in de kliko zat het deels in beton gegoten lichaam van een vermoorde vrouw. Wie zij was, is nog altijd niet opgehelderd.

Ruim 23 jaar na de vondst heeft de politie het niet opgegeven achter de identiteit van de vrouw te komen en hopelijk degene(n) te kunnen vinden die voor haar dood verantwoordelijk is of zijn. Met de tegenwoordig beschikbare technieken hebben het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Amsterdamse coldcaseteam de puzzelstukjes opnieuw bij elkaar gelegd.

Reconstructie

Van de vrouw die slachtoffer werd van wat de ‘klikomoord’ is gaan heten, is recentelijk een gezichtsreconstructie gemaakt. Het gezicht van de jonge vrouw – mogelijk een meisje van nog geen 20 jaar oud – heeft er hoogstwaarschijnlijk zo uitgezien als op de afbeelding hieronder.

Afbeelding gezichtsreconstructie slachtoffer Preloader
Afbeelding gezichtsreconstructie slachtoffer
Afbeelding gezichtsreconstructie slachtoffer Preloader

Het slachtoffer was ongeveer 1.59 meter lang en vermoedelijk van deels Aziatische afkomst. Ze had schoenmaat 36 en moet verdwenen zijn in juli of augustus 1999. Haar geboortejaar ligt waarschijnlijk tussen 1964 en 1981. Toen haar lichaam werd aangetroffen, was dat met de kleding en spullen die u hieronder ziet.

Campagne Interpol

Deze cold case is een van de 22 onderzoeken die deel uitmaken van de campagne ‘Identify Me’. De Duitse, Belgische en Nederlandse politie vragen in dat kader samen met Interpol aandacht voor onopgeloste zaken waarbij de identiteit van de overleden, vrouwelijke slachtoffers nog onbekend is.
Bekijk alle zaken via onze overzichtspagina of op de speciale website van Interpol. Ieder onderzoek wordt toegelicht in een eigen video en heeft een eigen tipformulier. Andere manieren om contact op te nemen met de politie ziet u hieronder.

Deel uw informatie

Wie heeft informatie die in dit coldcase-onderzoek van belang kan zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar