Inbraak Media Markt, diefstal grote partij smartphones

De daders nemen, voor tonnen aan mobiele telefoons mee.

update

16 reacties waaronder weer die van bellers die menen de mannen te herkennen. Is uiteraard in onderzoek. Hopelijk komen we binnenkort snel terug op de zaak.

Zaterdagavond 12 december rond elf uur ’s avonds klimmen 4 mannen het dak van de Media Markt aan Het Plein op. Ze maken in dat dak een groot gat en via een kabelgoot weten ze zich, buiten het zicht van de bewakingscamera’s, de winkel in te laten zakken. Ze begeven zich naar de afdeling met telefoons. En vertrekken even later weer hoe ze gekomen zijn, zo’n 600 smartphones rijker.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Andere bewakingsbeelden

De politie beschikt ook over andere bewakingsbeelden waarop personen te zien zijn die verdacht worden van betrokkenheid bij de inbraak in de Media Markt. O.a. bij de ingang van de Media Markt zelf en op camera’s’ van een nabij gelegen Intersport.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdagavond 12 december 2015 getuige geweest van de inbraak waarbij zo’n 600 telefoons vanuit de Media Markt aan Het Plein in Hengelo zijn buitgemaakt?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

Op de bewakingscamera’s op het dak is te zien hoe sporttassen vol telefoons worden meegenomen. In totaal 600 smartphones met een totale waarde van maar liefs 325.000 euro. Mogelijk zijn de daders juist bij iemand opgevallen omdat ze er opeens zoveel hadden en/of te koop hebben aangeboden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gestolen telefoons zijn, wie ze heeft, of heeft ze te koop gezien of aangeboden gekregen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachten

Het gaat om 4 mannen die onderling spraken in een Slavische taal en tegen de kassière van de Intersport spraken ze Engels.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de verdachten aan de hand van de bewakingsbeelden, mogelijk in combinatie met een grote hoeveelheid smartphones?

Kijk ook eens naar