Inbraak sportvereniging aan de IJsclubweg

Buit is een paar tientjes

Op 25 december 2016, eerste kerstdag, breken drie mannen in in het gebouw van de Tilburgse sportvereniging Were Di. Ze lijken naar iets specifieks op zoek, maar maken slechts een paar tientjes buit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Breekijzers

Rond 20.30 uur die avond stopt een stationwagen, waarschijnlijk een Mercedes, bij het pand aan de IJsclubweg. Er stappen drie mannen uit die met breekijzers verschillende deuren proberen open te breken. Ze weten binnen te komen via de keukendeur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geldkistje

Terwijl één van de mannen voortdurend loopt te bellen – het lijkt haast of hij telefonisch instructies krijgt – komen ze in de opslagruimte. Daar wrikt een dader een tijdje met zijn breekijzer aan een metalen wandrek, maar wat hij daarmee wilde bereiken is niet duidelijk.In de kantine vindt één van de inbrekers uiteindelijk een geldkistje. De paar tientjes die daar in zitten, is het enige dat de daders buitmaken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inside job?

De wandrekwrikker droeg die avond een jas van het merk Stone Island. Misschien brengt dat iemand op een idee, mogelijk in combinatie met die stationwagen van waarschijnlijk Mercedes. Door het getelefoneer en het feit dat de daders goed de weg leken te weten, is de mogelijkheid niet uit te sluiten dat het om een ‘inside job’ gaat. Er zou een bekende van Were Di met de inbraak te maken kunnen hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee wie de inbrekers kunnen zijn en/of herkent hen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar