Kalme scooterrijder steekt bedrijfspand in brand

Een uiterst koelbloedig ogende dader stichtte in september 2022 brand bij een bedrijfspand aan de Nieuwstraat in Purmerend. Waarom hij dat deed is nog niet duidelijk, evenmin als wie hij is. Gelukkig voor het onderzoek zijn er veel beelden van de man en de scooter waarop hij reed.

In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 september verscheen de verdachte voor het eerst in beeld op de Melkbrug. Via onder meer het Tramplein reed hij vervolgens naar zijn doelwit aan de Nieuwstraat.

Nieuwstraat in Purmerend, 27 sept. 2022 Preloader
Nieuwstraat in Purmerend, 27 sept. 2022
Nieuwstraat in Purmerend, 27 sept. 2022 Preloader

Explosie en rookwolken

De brand veroorzaakte een explosie, waardoor brandende brokstukken over straat vlogen. Die doofden zonder verdere schade aan te richten, maar in het getroffen bedrijfspand greep het vuur snel om zich heen. Een aantal omwonenden liep daardoor gevaar.
Vervolgens reed de verdachte terug in de richting waar hij vandaan was gekomen. Zegt zijn metallic blauwe retro-scooter u iets, mogelijk in combinatie met de brandstichter, meld het alstublieft bij de politie.

Kenmerken verdachte

De man naar wie de politie op zoek is, heeft een licht getinte huidskleur, kort zwart haar en volle, zwarte wenkbrauwen. Die nacht in september droeg hij een lichtkleurige broek, zwarte sokken, witte sportschoenen en een donkerkleurige hoody met een afbeelding voorop.
Weet of vermoedt u wie hij kan zijn, geef het alstublieft door aan de politie. Ook als u een idee heeft wat het motief of de aanleiding kan zijn voor de brandstichting, hoort de politie heel graag van u. Uw informatie doorgeven kan desgewenst natuurlijk anoniem.

Deel uw informatie

  • Wie is de man op de camerabeelden?
  • Wie zit achter de brandstichting en waarom?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar