‘Knuffeldieven’ duperen bejaarden

Drie slachtoffers beschrijven ongeveer dezelfde werkwijze én dezelfde auto; waarschijnlijk gaat het om één en dezelfde dadergroep die op pad is geweest met de ‘knuffeltruc’.
Op zaterdag 24 augustus 2019 sloegen ze in een paar uur tijd toe in achtereenvolgens Doesburg, Rheden en Arnhem.

update
teaser-date

07-01-2020 20:57

Inmiddels zijn er 25 reacties binnengekomen over deze knuffeldieven. Helaas is het tweetal nog niet aangehouden. Blijf alstublieft oudere familieleden waarschuwen voor deze trucs!

Alle drie de slachtoffers zijn de 80 gepasseerd, wat erop wijst dat de daders het doelbewust op bejaarden hebben voorzien.
Van het incident in Rheden zijn er bewakingsbeelden.

Fysiek contact

In alle drie de gevallen stapte een vrouw uit een lichtgrijze auto – een BMW, zo blijkt uit de beelden. Zij is klein van postuur en sprak de slachtoffers aan, zogenaamd omdat ze wilde weten waar in de buurt een ziekenhuis is.
Vervolgens zocht ze fysiek contact om haar slag te kunnen slaan. ‘Dankbaar’ om de uitleg bood ze de slachtoffers een of meerdere sieraden aan, die ze zelf bij hen omdeed.

Sieraden omgewisseld

Nadat de vrouw weer was ingestapt en de BMW verdwenen, ontdekten de slachtoffers dat ze hun eigen sieraden kwijt waren. Ervoor in de plaats hadden ze waardeloze prullen gekregen.

BMW met Duits kenteken

BMW met witte kentekenplaten Preloader
BMW met witte kentekenplaten
BMW met witte kentekenplaten Preloader

De lichtgrijze BMW had witte, vermoedelijk Duitse kentekenpaten en werd bestuurd door een man. Mogelijk zat op de passagiersstoel een tweede man en zat de vrouw achterin.
De dievegge had lang, donker haar en wat een van de slachtoffers een ‘bol gezicht’ noemde. Ze sprak met een buitenlands accent.

Help de politie

Heeft u een idee wie de vrouw is of wie de man of mannen in de auto kunnen zijn? Of heeft u mogelijk de lichtgrijze BMW met witte kentekenplaten gezien? Geef het door aan de politie.
Ook als u zich nu realiseert dat u zelf slachtoffer bent geworden van deze ‘knuffeldieven’, komt de politie graag met u in contact.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Via onderstaande link kunt u de gedupeerden een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar