Linkshandige overvaller kiest het hazenpad

De eigenaar van een dierenwinkel in de Danswijk ontvangt zaterdagmiddag 11 augustus 2018 onaangenaam bezoek. Rond 16.05 uur bestormt een jongeman met een mes zijn winkel.

update

Na de uitzending van 18 september namen 15 mensen contact op met de politie, waarbij sommigen heel nuttige informatie deelden. Er zijn zelfs mogelijke namen genoemd van de overvaller.

Dreigend richt de overvaller zijn wapen op de winkelier, maar zonder effect. De eigenaar weet de jongeman in een rap tempo zijn winkel uit te werken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Krukje

Met behulp van een houten krukje kan het slachtoffer zich weren tegen de overvaller, waarop die het hazenpad kiest. De eigenaar zet hierop de achtervolging in. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Vluchtroute

De dader rent linksaf de dierenwinkel uit en de Rumbastraat in. Daar gaat hij direct weer linksaf, de steeg in die langs de achterkant van de dierenwinkel loopt. Vanuit de steeg gaat hij linksaf de Tangostraat in, die hij oversteekt bij de Danslaan, waarna het slachtoffer hem uit het oog verliest.

Burgernetbericht

Meteen na de overval is er een burgernetbericht uitgestuurd. Een getuige heeft de overvaller nog op de Tangostraat zien lopen. Aan het eind van die straat kan hij kan rechtsaf de Parkwijk in zijn gegaan zijn of linksaf en in de Danswijk gebleven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijk linkshandig

De overvaller was gewapend met een mes van ongeveer 20 centimeter lang. Hij hield het wapen, mogelijk een fileermes, in zijn linkerhand.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In zijn rechterhand droeg hij een plastic tas. Mogelijk van de Deen-supermarkt; er is een Deen-filiaal op zo’n 200 meter van de dierenwinkel. Het is goed mogelijk dat de dader uit de buurt komt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De dader heeft donker haar en een licht getinte huidskleur en wordt tussen 18 en 25 jaar oud geschat. Hij droeg tijdens de overval een donkerblauwe jas met capuchon, een grijze joggingbroek en donkere sportschoenen met witte zolen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvaller gezien?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar