Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Lou Herst (44) overleden na ernstige mishandeling

Beloning € 15.000,- (zegge: vijftienduizend euro)

Politie herhaalt getuigenoproep

update

Op 4 juli 2017 zijn twee 28-jarige verdachten gearresteerd; een man uit Tilburg en een Goirle. Hun betrokkenheid bij de dood van Herst wordt verder onderzocht. Twee Tilburgse vrouwen van 26 en 33 zijn aangehouden op verdenking van het beïnvloeden van getuigen.

Twee mannen sloegen in op de 44-jarige Lou Herst, zonder dat er een duidelijke aanleiding was te benoemen. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. De politie vraagt uw hulp om deze zaak te kunnen oplossen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Stamkroeg

De 44-jarige Lou Herst uit Tilburg was lasser van beroep. In zijn vrije tijd ging hij zeker één keer per week naar zijn stamkroeg: biljartcentrum De Romein aan de Professor Romeinstraat. Die gelegenheid wordt door Tilburgers vaak ook ‘De Yeto’ genoemd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

Op vrijdag 13 januari 2017 had Lou een meevaller op het werk, waardoor hij al vanaf 14.30 uur in De Romein te vinden was. Zoals uit de bewakingsbeelden is op te maken, had Lou het die dag prima naar zijn zin; tot laat op de avond kletste hij met bekenden en dronk hij de nodige pilsjes.

Auto

Rond 22.30 uur hield Lou het voor gezien. Hij pakte zijn jas en ging naar buiten. Er reed een auto langs die even verderop stopte, toen achteruit terugging en ter hoogte van Lou tot stilstand kwam.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vechtpartij

Uit de auto stapten twee mannen die vrijwel direct op Lou begonnen in te slaan. Terwijl het handgemeen zich in de richting van De Romein verplaatste, stopte er nog een auto. De beide inzittenden stapten uit, stonden kort oog in oog met de daders en vertrokken weer.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Bent u of kent u één van de personen in de auto die kort vlakbij stopte?

In elk geval één van die twee auto's die zijn gezien, had een kenteken met in het midden drie letters.

Dochter

Lou Herst werd buiten bewustzijn op de stoep achtergelaten. Zonder nog bij kennis te zijn geweest overleed hij de volgende ochtend in het ziekenhuis. Hij liet een 16-jarige dochter achter die eerder al aan een ziekte haar moeder verloor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Duizenden euro's

Over het motief voor deze aanslag tast de politie nog in het duister. Het lijkt niet om een beroving te gaan, aangezien er van Lou geen bezittingen zijn verdwenen. De politie vond duizenden euro’s aan contanten in zijn jas.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom Lou Herst duizenden euro’s op zak had? Heeft u een idee hoe hij daaraan kwam of waarvoor het bestemd was?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De Romein

De politie heeft aanwijzingen dat de daders, net als het slachtoffer, vaste bezoekers waren van De Romein. Er is zelfs een reële mogelijkheid dat ze daar nog steeds komen. Gezien het feit dat er veel over Lou’s dood is gesproken, is het misschien opgevallen dat iemand zich opmerkelijk gedroeg in de periode na die 13e januari.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Breda heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie over deze fatale mishandeling? Heeft u er wellicht over horen spreken en/of heeft u een vermoeden wie de daders zijn?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar