Man (84) slachtoffer van babbeltruc

Op maandagmiddag 12 juni 2017 is een 84-jarige inwoner van Houten slachtoffer geworden van een babbeltruc. Tijdens die truc is zijn pinpas gestolen en daarmee is direct daarna vijfhonderd euro opgenomen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Babbeltruc

De 84-jarige man werd tijdens het winkelen bij winkelcentrum Het Rond op de Spoorhaag door een man gebrekkig in verschillende buitenlandse talen aangesproken bij het fietsenrek, of hij een tientje kon wisselen. Terwijl de meneer zo vriendelijk is om even te kijken of hij genoeg kleingeld heeft, ‘helpt’ de dader hem even door te wijzen naar zijn portemonnee. Als het slachtoffer een kwartier later bij het afrekenen in een winkel merkt dat zijn bankpas ineens weg is, is het al te laat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinbeelden

Want enkele minuten na die babbeltruc wordt al met zijn pas gepind. De lange, blonde man heeft een opvallend gebit. Hij lijkt veel ruimte tussen zijn tanden te hebben. De rechter met spencer en een paars-roze overhemd lijkt een paar ondertanden te missen en is degene die het slachtoffer vroeg om geld te wisselen. De mannen hebben kennelijk eerder ook zijn pincode afgekeken. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar