Man (87) slachtoffer van gehaaide zakkenrollers

Twee mannen en een zichtbaar zwangere vrouw wisten op 8 maart 2019 een 87-jarige man te bestelen in Maastricht. Om hun doel te bereiken, hanteerde het drietal een heel gehaaide werkwijze.

update
teaser-date

14-01-2020 20:54

Ondanks meerdere tips, zijn de zakkenrollers nog niet aangehouden. Herkent u hen? Geef het door!


Het groepje sloeg toe bij de Jumbo aan de Franciscus Romanusweg. Terwijl de zwangere vrouw zogenaamd in de rij gaat staan, leidt één van de mannen de caissière af. De andere man loert vervolgens mee met de pintransactie van het slachtoffer.

Achtervolgd naar huis

Maar met alleen de pincode komt het drietal niet ver. Om ook de bankpas van de man te bemachtigen, achtervolgen ze hem naar zijn woning. Wanneer hij een parkeergarage aan de Parkweg binnenrijdt, glippen de mannen mee naar binnen. 

Bij ingang parkeergarage Preloader
Bij ingang parkeergarage
Bij ingang parkeergarage Preloader

‘Knuffeltruc’

Eenmaal binnen omhelzen ze uit het niets de 87-jarige man. Tijdens de knuffel weten ze zijn portemonnee te rollen. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen wegvluchten via de ingang van de garage.

Help het onderzoek verder

De destijds zwangere vrouw moet inmiddels een baby hebben. Herkent u dit drietal of kan u meer over hen vertellen? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u het 87-jarige slachtoffer een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar