Man stapt in neptaxi, wordt gegijzeld en bestolen

Voor een 43-jarige man uit Bosschenhoofd veranderde op zondagochtend 7 april 2019 een taxiritje in een nachtmerrie. Nadat hij werd bedreigd en beroofd, overvielen de agressieve daders ook nog zijn gezin.

Verdachten gijzeling / beroving Preloader
Verdachten gijzeling / beroving Preloader

De politie is op zoek naar:

  • Twee lichtgetinte mannen
  • deden zich voor als taxichauffeurs
  • stevigere (links) vermoedelijk een dertiger
  • slankere (rechts) geschat rond 25 jaar oud
  • reden in donkerblauwe Volkswagen Golf met lichtkleurige bekleding.
update
teaser-date

01-10-2019 20:29

Er zijn 25 tips binnengekomen, waarbij ook namen zijn genoemd. U dacht fantastisch mee, bedankt! 

Het slachtoffer is uit geweest in Roosendaal wanneer hij daar rond 05.00 uur op de Bloemenmarkt wordt aangesproken door een onbekende man. Die vraagt of hij een taxi nodig heeft, waarop het slachtoffer bevestigend antwoordt en met de man meeloopt naar diens auto – iets verderop aan de Domineestraat.

“Geen gewone rit”

In de donkerblauwe Volkswagen Golf zit een man op de achterbank. Al snel nadat het slachtoffer is ingestapt en de eerste onbekende man begint te rijden, wordt de sfeer grimmig. “Dit is geen gewone rit,” zeggen de mannen, “dit gaat meer kosten”.

De daders nemen de 43-jarige man mee naar een geldautomaat aan de Kade in Oudenbosch. Letterlijk met een mes op zijn keel wordt hij gedwongen zijn portemonnee en zijn pincode af te geven. Eén van de daders wordt daar op de Kade gefilmd wanneer hij geld opneemt.

Pinnen aan de Kade in Oudenbosch Preloader
Pinnen aan de Kade in Oudenbosch
Pinnen aan de Kade in Oudenbosch Preloader

Vrouw en kinderen

Dan nog is het niet voorbij. De man had, denkend dat hij ‘gewoon’ met de taxi naar huis zou worden gebracht, zijn adres genoemd. Dat blijkt nu tot zijn grote schrik de volgende bestemming.
Bij de woning van het slachtoffer aangekomen in Bosschenhoofd, worden hem zijn sleutels ontnomen. Terwijl hij met één dader in de auto moet blijven, gaat de andere dader kort na 05.30 uur het huis binnen waar de vrouw en kinderen van het slachtoffer liggen te slapen.

Bedreigd met schaar

De dader wekt de slapende vrouw en bedreigt haar met een schaar. “Meekomen,” bitst hij haar toe. Beneden blijkt dat de 11-jarige dochter van de slachtoffers wakker is geworden. Wanneer de overvaller haar ziet, grist hij nog gauw een handtas van tafel en rent hij direct naar buiten.

Hij struikelt en komt vrij hard ten val. Niet alleen verliest hij daarbij de handtas, ook zou de man een blessure kunnen hebben opgelopen. Mogelijk heeft hij vanaf die zondagochtend 7 april nog een tijdje pijn gehad of wat moeilijker kunnen lopen.

Beelden van de VW Golf

Terug bij de auto sleurt hij de gijzelaar eruit, stapt hij zelf in en scheuren de daders ervandoor. De donkerblauwe Golf is op bewakingsbeelden vastgelegd, voor het laatst rond 06.00 uur die zondagochtend 7 april.

De auto heeft waarschijnlijk een lichtkleurig, mogelijk lederen interieur. Hopelijk kan iemand zo’n Golf in verband brengen met de nog onbekende mannen.

Dader die de auto bestuurde Preloader
Dader die de auto bestuurde
Dader die de auto bestuurde Preloader

Signalementen

Op basis van de verklaringen van de slachtoffers, heeft de politie compositietekeningen gemaakt van de daders. De man die de leiding had, is fors gebouwd en had een baardje van een paar dagen. Hij heeft een vrij rond gezicht en wordt tussen 30 en 40 jaar oud geschat.

Dader die op de achterbank zat Preloader
Dader die op de achterbank zat
Dader die op de achterbank zat Preloader

De andere man, die al die tijd niet van de achterbank af is geweest, is vermoedelijk rond 25 jaar oud, heeft een wat smaller gezicht en had die ochtend een sikje.
Beide mannen zijn lichtgetint.

Help de daders te vinden

  • Wie heeft de mannen gezien, in combinatie met de donkerblauwe Golf, die ochtend in de omgeving van de Bloemenmarkt of Domineestraat in Roosendaal?
  • Wie herkent de auto en/of kan die in verband brengen met mogelijke verdachten?
  • Wie herkent (een van) de mannen op de compositietekeningen en/of weet wie zij zijn?

Ook als u zelf ooit door dit duo bent benaderd, hoort de politie dat graag van u.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Toon uw medeleven

Wilt u het gezin uit Bosschenhoofd een hart onder de riem steken, gebruikt u de link hieronder om een bericht achter te laten.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar