Mislukte overval apotheek Potteriestraat

Twee overvallers bedreigen op maandag 19 maart het personeel van de apotheek, maar vertrekken zonder buit. Wie herkent hen?

update

Afgelopen week meer dan 30 tips over deze zaak, met name over het gereedschap. Over de daders zelf hopen we op nog meer waardevolle tips.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Het is net na 17.45 uur die dag wanneer twee mannen binnenlopen bij apotheek Römkens aan de Potteriestraat in Maastricht. Twintig seconden later zijn ze al weer weg maar voor de medewerkers waren dat angstige momenten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vuurwapen en bijl

De ene dader heeft een vuurwapen waarmee hij dreigt, de andere een kleine bijl. Zo houden ze de medewerkers van de apotheek op afstand.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee over de herkomst van de kleine bijl? Weet u van welk merk die zou kunnen zijn en/of waar die mogelijk wordt verkocht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De man met de bijl probeert de pc mee te nemen die onder de toonbank staat, maar dat geeft hij al snel op.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zijn handlanger lijkt de ruimte achter de winkel in te willen gaan, met het vuurwapen in de aanslag maar ook hij heeft kennelijk een reden om zijn plan te staken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de mannen op de bewakingsbeelden?

Beide daders lijken ergens van te schrikken en rennen zonder buit naar buiten.

Onbekende taal en auto

De twee mannen schreeuwden onderling in een buitenlandse taal die geen van de apotheekmedewerkers herkende. Nadat ze naar buiten waren gerend, zijn ze volgens getuigen gevlucht in een zwarte auto. Het is niet bekend wat voor auto dat is, alleen dat die een opvallend lange voorkant had.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de overvallers gezien op maandag 19 maart in de omgeving van de Potteriestraat in Maastricht? Heeft u hen wellicht bij of in een zwarte auto gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tippen

Dankzij de bewakingscamera’s in de apotheek kunnen we u duidelijke beelden tonen van de daders. Meld het a.u.b. indien u één of beide overvallers herkent, op 0800-6070 of via het online tipformulier. Wilt u uw informatie anoniem doorgeven, belt u 0800-7000.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar