Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Ondernemer ontvoerd, mishandeld en bestolen

Een 57-jarige horecaondernemer is in Zaandam slachtoffer geworden van een ontvoering en een woningoverval. Dat gebeurde op dinsdagochtend 30 augustus 2022 bij en in zijn woning aan de Stadskwekerij. De drie daders zijn er na ruim twee uur vandoor gegaan met geld en een bankpas.

Drie daders stonden de man op te wachten toen hij rond 04.30 uur richting zijn huis liep. Daar werd hij met geweld overmeesterd en een bestelbus in gesleurd. Met zijn handen vastgebonden zat hij zo’n twee uur lang opgesloten in de witte Volkswagen Transporter.

Stadskwekerij in Zaandam Preloader
Stadskwekerij in Zaandam
Stadskwekerij in Zaandam Preloader

Verwondingen

Twee van de daders doorzochten intussen tevergeefs zijn huis op zoek naar geld. Vervolgens moest het slachtoffer mee de woning in om onder dwang aan te wijzen waar zijn geld lag.
Achteraf is het slachtoffer in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen, waaronder kneuzingen aan het gezicht.

De vermoedelijk gebruikte, witte VW Transporter Preloader
De vermoedelijk gebruikte, witte VW Transporter
De vermoedelijk gebruikte, witte VW Transporter Preloader

Kenmerken

De daders hebben een donkere huidskleur. Volgens het slachtoffer zijn ze mogelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De mannen spraken Nederlands.
Het drietal maakte gebruik van een Witte Volkswagen Transporter. De politie heeft dit voertuig nog niet teruggevonden. Het is mogelijk dat de daders er nog steeds gebruik van maken.

Bekijk de camerabeelden

Gepind in Amsterdam

Naast contant geld werd ook een bankpas van het slachtoffer gestolen. Rond 09.30 uur die 30e augustus is geprobeerd daarmee te pinnen, bij een geldautomaat op de Eerste Van der Helststraat in Amsterdam.

Eerste Van der Helststraat in Amsterdam Preloader
Eerste Van der Helststraat in Amsterdam
Eerste Van der Helststraat in Amsterdam Preloader

Geef uw tip door

  • Wie zijn de drie daders?
  • Wie heeft informatie over de witte Volkswagen Transporter?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar