Onverzorgde dief neemt handtas mee uit verzorgingstehuis

Ongemerkt weet een onbekende man zaterdag 26 mei binnen te sluipen bij een verzorgingstehuis aan het Energieplein. Het lukt hem om van een van de bewoners een handtas te stelen met daarin een bankpas.

update

Sinds de uitzending vier goede concrete tips, maar extra tips over de pinner blijven welkom.

Nog diezelfde middag neemt mogelijk dezelfde man met de gestolen pas voor een aanzienlijk bedrag geld op in de binnenstad. Er zijn bewakingsbeelden van de dader.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Begroeting op de gang

Terwijl een 89-jarige vrouw rond 14.30 uur haar afval op de gang weggooit, glipt de man haar woning in. Razendsnel weet hij haar handtas te pakken. Wanneer de vrouw terugloopt, begroet ze de man nog vriendelijk op de gang. Volgens het slachtoffer heeft de man een onverzorgd uiterlijk.

Handtas gestolen

Na ongeveer een kwartiertje ontdekt de vrouw dat haar handtas is gestolen en slaat direct alarm.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kort na de diefstal pinde een man in de binnenstad van Tilburg met de gestolen pas en dit resulteerde in een flinke buit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Lang, mager postuur

Rond 15.10 uur pint hij voor het eerst bij de Rabobank in het centrum. Zo’n vijf minuten later pint hij iets verderop voor een tweede keer bij de ABN AMRO. De pinner is een blanke man met een mager postuur. Hij heeft een onverzorgd uiterlijk en is zo’n 1.80 - 1.90m lang.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden? Mogelijk slaat hij op meerdere plekken toe.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar