Opvallend vermomde ramkrakers plunderen Mediamarkt

Iets na middernacht in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli 2019 plunderde een groep van vijf mannen de Mediamarkt in Maastricht. Opvallend: het vijftal droeg bontgekleurde kleding en hoofddoeken.

update
teaser-date

03-12-2019 20:59

Bedankt voor de 15 binnengekomen tips! Meer informatie over de ramkrakers blijft welkom.

De mannen gingen heel georganiseerd te werk. Met behulp van een spanband en een gestolen Jaguar, is op de beelden te zien hoe ze de pui van de winkel eruit trekken.

Enorme buit

Eenmaal binnen weten ze hun weg snel te vinden richting de iPads en iPhones. En alsof ze aan het winkelen zijn, gebruiken ze de aanwezige winkelmandjes om hun buit in te doen. Daarna rennen ze, met hun kostbare buit, terug naar de auto.

Tienduizenden euro’s schade

Het vijftal liet die nacht een enorme ravage achter, met tienduizenden euro’s schade aan het pand als gevolg.

Gestolen Jaguar Preloader
Gestolen Jaguar
Gestolen Jaguar Preloader

Gestolen Jaguar

De Jaguar was in de nacht van 9 op 10 juli gestolen bij een autobedrijf in Eygelshoven. De ochtend na de kraak werd deze teruggevonden in Bilzen in België.

Wie herkent de daders?

Heeft u meer informatie over de daders? Of weet u wie in de Jaguar heeft gereden of wie deze in België achterliet? Geef het door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

‘Stop heling!’

Mogelijk hebben de ramkrakers naderhand hun buit ergens te koop aangeboden. Opletten dus van wie u goederen koopt via bijvoorbeeld Marktplaats.
Heling is het handelen in, maar ook het bezitten en kopen van gestolen goederen. Koopt u een gestolen product, dan maakt u zich schuldig aan heling. Meer informatie over dit onderwerp in de video hieronder:

Kijk ook eens naar