Overval en mishandeling aan de Schoener 28

Op zondagochtend 11 juni wordt omstreeks 05.30 uur een huis aan de straat genaamd ‘Schoener 28’ in Lelystad overvallen.

update

25 tips, met namen, dank!

De 56-jarige bewoonster ligt ‘s ochtends vroeg te slapen als ze wakker wordt van gerommel. Met haar telefoon kan ze de beelden van de bewakingscamera’s bekijken, wat ze dan ook doet. Haar vriend is op een feestje en zou daarna bij haar langskomen, dus ze gaat er vanuit dat hij het is. Maar tot haar schrik ziet ze drie mannen die proberen in te breken. 

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mishandeling

Ze belt snel haar vriend, die in de auto springt en naar haar toe rijdt, een ritje van maar een paar minuten. Zodra hij aan komt rijden wordt hij door de mannen mishandeld en kijkt een van de mannen in zijn auto of daar nog iets te halen valt. Na een tijdje kan de bewoonster via de beelden op haar telefoon niet langer aanzien hoe haar vriend wordt mishandeld. Ze gaat naar beneden en trekt de voordeur open. Binnen gaat het geweld door, de man en vrouw worden geschopt en geslagen. Gelukkig gaat na 30 seconden het alarm af en wordt het de drie te heet onder de voeten. Een van hen roept dan ‘loesoe’, wat ‘weggaan’ betekent in het Surinaams, en ze vertrekken, met de telefoon van de vrouw en autosleutels van de man. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De vrouw was vroeger eigenaresse van een discotheek in Lelystad. Nu al een hele tijd niet meer, maar misschien hebben de daders gedacht dat er daarom iets te halen viel. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

Van de man met de rugzak zijn zijn handen te zien, hij lijkt een donkere huidskleur te hebben. Hij draagt een lichtkleurig armbandje om zijn linkerpols. En verder zien we op zijn rugzak op het onderste vak een wit logo. En na afloop van de overval zien we hem weghuppelen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Dader 2 draagt een masker, maar er is wel een stukje van zijn voorhoofd te zien. Hij heeft een licht getinte huidskleur en was die ochtend gewapend met een pistool. En hij draagt zwarte schoenen, dat waren waarschijnlijk Nikes van het type Huarache.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 3

De derde dader draagt voor de overval nog geen handschoenen waardoor te zien is dat hij een licht getinte huidskleur heeft. Hij draagt een wit t-shirt dat onder zijn vest uitsteekt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar