Overval op Marskramer in winkelcentrum De Ruwert

Twee medewerksters van een Marskramer-filiaal in Oss krijgen de schrik van hun leven. Net voordat ze de winkel willen openen, worden ze overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. Gewapende mannen maken flink geldbedrag buit.

update

1 tip nog maar. Weet u wie er [auto met kenteken] rond Oss in zo’n Peugeot met waarschijnlijk de letters PZ en een 5 in het kenteken rondrijdt? Laat van u horen!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Alarm uit

Op 22 december 2016, kort voor 9 uur ’s ochtends, komt de bedrijfsleidster van de Marskramer aan bij winkelcentrum De Ruwert. Eén van haar werkneemsters staat op haar te wachten, omdat die zelf geen sleutel heeft. De vrouwen gaan samen naar binnen, zetten het alarm uit en bereiden zich voor op het openen van de winkel.

Pistool

Wanneer de medewerkster de achterdeur wil sluiten, wordt die met kracht weer open getrokken. Voordat de vrouwen goed en wel beseffen wat er gebeurt, staan er twee mannen in de winkel. Eén van hen heeft een pistool in de hand en allebei roepen ze “Dit is een overval”. 

Kluis

De overvallers dwingen de vrouwen naar de kluisruimte en eisen dat de kluis wordt geopend. Ook roepen ze voortdurend dat ze weten waar de vrouwen wonen dus dat zij maar beter mee kunnen werken. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geld

De buit waarmee de geheel in het zwart geklede mannen er vandoor gaan is aanzienlijk. Er was, in deze week dat veel mensen hun kerstinkopen doen, bij de Marskramer meer geld aanwezig dan gewoonlijk. De daders hebben dit meegenomen in een zogenoemde ‘seal bag’.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft iemand wellicht in de omgeving een lege ‘seal bag’ gevonden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Auto

Op hun vlucht springen de mannen in een auto en scheuren ze weg in de richting van de Schaepmanlaan. De politie weet niet precies om welk type auto het gaat maar wel dat het een vrij kleine wagen is in de kleur grijs of lichtblauw. Het zou een Peugeot 206 kunnen zijn of in elk geval van een vergelijkbaar formaat en model. In het midden van het kenteken zaten mogelijk de letters PZ. Maar de Z kan ook een 2 zijn geweest. Ook zag een getuige dat er ergens het cijfer 5 in het kenteken zat.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de twee mannen en hun grijze of lichtblauwe auto? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de kleine auto zien rijden in de buurt van de Schaepmanlaan?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar